Život udruga 16.03.2016. 12:42. Zadnja izmjena: 19.03.2016. 14:18.

Udruga Zora & K-Zona

Postani suradnik/ca portala VoxFeminae.net!

Udruga Prostor rodne i medijske kulture ‘K-Zona’ u suradnji s Udrugom Zora u Čakovcu organizira besplatnu edukaciju za buduće volontere/ke i suradnike/ce portala VoxFeminae.net.
Edukacija za polaznike/ce iz Međimurske županije će se održati u petak, 8. travnja (14 -18h) i subotu, 9. travnja (10 -18h) u prostorijama Autonomnog centra Čakovec (Ulica dr. Ivana Novaka 38, Čakovec). Edukacija je obavezno dvodnevna.

Sve što trebate napraviti je do 30. ožujka  prijaviti se tako da ispunite online upitnik, a potom izvršiti mali novinarski zadatak koji će vam poslati na vašu e-mail adresu. 

Članice VoxFeminae.net redakcije tijekom ta dva dana upoznat će vas s radom na osnovnim novinarskim i video formama, funkcioniranjem redakcije jednog nezavisnog medija i omogućiti vam da uz podršku mentora/ica napišete koncept za svoje prve tekstove. Pomoći će vam i da osmislite ili pokrenete svoje instagram ili tumblr profile i upoznate se s angažiranim korištenjem društvenih mreža.

Portal VoxFeminae.net bavi se rodno osviještenim novinarstvom te mu je cilj informirati javnost o događajima i promjenama na području civilnog društva, kulture, politike i društva  te doprinijeti osnaživanju mladih, žena i pripadnika/ca LGBTIQ populacije pružajući im prostor i potporu za afirmiranje djelovanja.

Nakon radionice, kontakt će se ostvarivati putem online platforme http://operiseksizam.voxfeminae.net gdje će se kroz mentorski rad u narednih nekoliko mjeseci dodatno raditi na tekstovima i sadržaju koji vas najviše zanima, a svi zainteresirani/e moći će sudjelovati u smišljanju i kreiranju novog Vox Feminae fanzina. Edukacija i mentorstvo predviđa 1-3 sata tjedno vašeg angažmana u tom periodu.
Volonterski ciklus završit će prezentacijom vaših radova i zajedničkim druženjem na 10. Vox Feminae festivalu u Zagrebu ove jeseni.

Organizatori radionice pokrivaju troškove provedbe radionice, materijala potrebnih za radionice, troškove ručka i osvježenja za vrijeme edukacije u Čakovcu, kao i troškove povratne karte za Zagreb na 10. Vox Feminae festival ove jeseni.

Svi/e sudionici/ce dobit će potvrdu o završenoj edukaciji te potvrdu o kompetencijama stečenima volontiranjem. Ako imate bilo kakvih pitanja i nedoumica javite se na: [email protected] ili na [email protected]