Arhiva 09.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

1. maj proslavljen diljem Međimurja

U četvrtak, 1. svibnja i u Međimurju je nizom manifestacija proslavljen Međunarodni praznik rada. Glavna je održana u Čakovcu, uz Stari grad Zrinskih. Bilo je to okupljanje kojem je domaćin bio SDP, a posjetio ga je i predsjednik stranke i premijer Zoran Milanović, u pratnji ministra prometa, pomorstva i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića. Milanović je uz pozdrav prisutnima uputio tek kratku poruku da Vlada mjerama koje poduzima, u čemu zna i pogriješiti, nastoji stvoriti uvjete da u budućnosti bude bolje. Vrijeme boravka u Čakovcu iskoristio je za susret s građanima. Lokalne organizacije SDP-a bile su domaćini okupljanja i u Murskom Središću i u Robadju. Dio međimurskih HSS-ovaca okupio se u Mačkovcu, kod ribnjaka Martica, a pridružio im se i njihov predsjednik Branko Hrg. Političkoj noti okupljanja dali su svoj obol i Hrvatski laburisti koji su u Toplicama Sveti Martin imali sportske susrete, ali su morali i raditi - snimali su spot za predstojeće EU izbore.
I MDS je praznik proslavio radno, konferencijom za novinare na kojoj je Željko Pavlic upozorio da praznik slavimo u sjeni narušavanja radničkih i socijalnih prava i osiromašenja onih koji rade, osobito u Međimurju u kojem prosjek primanja za hrvatskim zaostaje za više od 1.000 kuna.
Sve političke stranke imale su organizirano druženje, jedino HDZ, kao veliki borac za radnička prava, nije obilježio Praznik rada.
No, uz događanja koja su proslavi Prvog maja dala političku notu, održan je i niz drugih okupljanja koja su pripremile udruge, sportske i druge, ponegdje uz pomoć i sudjelovanje lokalne samouprave.
Dražen Kovač

Izvor: 3080