Arhiva 27.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

1. SRPNJA: Kako će se slaviti?

“Međimurski dio” proslave ulaska Hrvatske u EU održat će se na nekoliko lokacija. Već u subotu, 29. lipnja proslava počinje u Murskom Središću dočekom tradicionalnog Spusta murskih ladji i nizom zabavnih sadržaja. Kroz Čakovec će dan poslije proći EU maraton od Nagykanisze do Varaždina, a cijelo nedjeljno popodne održavat će se plesni i gazbeni programi, uz koncerte Partleka i Psihomodo popa. Središnji događaj je Zrinski bal u atriju Staroga grada i vatromet u ponoć. U proslavu će se u ponedjeljak uklopiti otvorenje Sajma tradicijskih zanata u Prelogu, uz Operu pod zvijezdama u kasnim večernjim satima. Od dodatnih događnja, spomenimo nedjeljni susret na slovenskoj strani kod graničnog prijelaza Bukovje (Općina Štrigova) gdje će se stalno nešto događati od 14 sati do ponoći i vatrometa. U Dekanovcu će biti otvorena cesta prema Muri, u Goričanu je predviđen zajednički susret na graničnom prijelazu uz doček Hrvata iz dijaspore i dolazak konjske zaprege s lajcom (škrinjom) punom predmeta međimurske tradicije.
U nedjelju će se organizirano slaviti i u Kotoribi, Nedelišću, Svetom Martinu na Muri, u ponedjeljak u Šenkovcu, a u petak, 5.srpnja u Čakovcu će biti otvorena izložba mađarskog umjetnika, dar Vlade Republike Mađarske povodom ulaska RH u EU. (vt)

IZ POLICIJE

S početkom izdavanja novih osobnih iskaznica došlo je do gužvi na šalterima PU međimurske. Razlog je veliki interes građana, osobito za izdavanje osobnih iskaznica djeci, ali i povremeni tehnički problemi, kaže se u apelu građanima koji je tim povodom dala PU međimurska. Zahtjeve za novu iskaznicu podnose i osobe kojima postojeće još uvijek vrijede, kao i roditelji za svoju djecu koja posjeduju važeće putovnice, kaže se u apelu, što je nepotrebno. Da bi se gužve smanjile, policija poziva da s ishođenjem nove iskaznice pričekaju do isteka postojećih isprava. Građane ujedno moli za strpljivost i razumijevanje zbog čekanja kod izrade osobnih iskaznica.(r)

Izvor: 3035