Arhiva 16.05.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

104 para u zlatnom i dijamantnom braku

Već dvadesetu godinu za redom Udruga umirovljenika Međimurske županije organizira zajedničku proslavu 50. i 60. obljetnice braka za bračne parove, članove Udruge. S čak šest autobusa u četvrtak, 10. svibnja pristigli su supružnici dugog bračnog staža, ovogodišnji slavljenici, na proslavu u Gornju Dubravu, u restoran K Jeleni.
Kako je u svom prigodnom govoru, pozdravljajući okupljene slavljenike i brojne goste, naveo agilan predsjednik UU-a MŽ Franjo Kravaršćan, ove su godine u svim podružnicama Udruge zabilježena čak 104 bračna para koji slave 50. ili čak 60. obljetnicu braka, svoj zlatni ili dijamantni pir.
No, zbog bolesti, proslavi se nije moglo odazvati 17 bračnih parova, a preostalih 87 na dolasku je dočekivao pravi svatovski marš Aurora banda - Gordane Makar i Krune Kamenića.
Oni su dočekali i visoke goste koji su došli na slavlje – župana međimurskog Ivicu Perhoča koji je preuzeo pokroviteljstvo nad proslavom i sam se proslavio donijevši crvene ruže svim slavljenicama, a Božji blagoslov na one koji su duga desetljeća proveli u ljubavi i slozi došao je zazvati biskup Varaždinske biskupije msgr. Josip Mrzljak u pratnji dekana Gornjomeđimurskog dekanata vlč. Leonarda Logožara i župnika gornjomihaljevečke Župe vlč. Ivana Vugrinčića.
U skladnom i srdačnom prigodnom programu prigodnim recitacijama na jubilejima su svim slavljenicima čestitali Nada Lovrec, Marija Kutnjak i predsjednik F. Kravaršćan. Zaiskrila je pokoja suza u oku, a kad su se dijelile ruže, župan I. Perhoč, ističući da je počašćen što je s mnogima okupljenima u dvorani dijelio radno okruženje i upoznao ih u različitim situacijama, samo ih je pozvao:
- Znajući kakve je poteškoće savladavala vaša generacija u životu, što ste sve prošli, želim vam svima samo dobro zdravlje i ostanite što ste cijeli život i bili - vedri i obični, naši najbolji domaći ljudi...
Kada su podijeljeni suveniri – spomen-rupčići Udruge te simbolični pokloni donatora i sponzora te je na stol stigla prava svatovska juha – biskup Mrzljak zamoljen je da uzme riječ. Prije očenaša zahvalio je okupljenim bračnim parovima što su čuvali obitej jer:
- Obitelj je temelj ljudskog društva i ona nema zamjene, a danas imamo prilike vidjeti da se uloga obitelji relativizira na različite načine. Crkva će uvijek braniti integritet obitelji, naravnog života i obiteljske ljubavi...
Od 104 para slavljenika, čak šesnaest je slavilo 60. obljetnicu braka, a 88 parova 50. obljenticu braka. Sedamnaest parova koji se nisu mogli odazvati zajedničkom slavlju zbog bolesti – objavljeno je prije nego je krenula prava seniorska zabava – aktivisti podružnica po cijelom Međimurju obići će u kućnim posjetima te i njima odnijeti prigodne darove sponzora i donatora proslave. (MB)

Izvor: 2977