Arhiva 13.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:33.

15. LOV NA LABUĐE PERO: Dobravski "Fljojsari" najbolji

 

 

Nautički klub LABUD iz Preloga ponovno je okupio stotine ljudi u publici i desetke sudionika u Lovu na labuđe pero!

Trinaest posada, odnosno tandema veslača, krenulo je u nedjelju (12. srpnja) u 15. zaredom utrku Lov na labuđe pero u "dravskim čonima" koju priređuje na akumulacijskom jezeru HE "Dubrava" Nautički klub "Labud" iz Preloga.

 

Uz velik broj gledatelja, vatrenih navijača, veslači u trinaest šajki imali su baš žestoki obračun, pucala su i vesla, jer domaćim dečkima račune su na vodi kvarili i prestiž narušavali gosti, jednako srasli s vodama Drave: članovi tri tandema "Fljosara" iz Donje Dubrave i tandem "Vidovskih zlatara" iz Donjeg Vidovca.

 

"Flojsari" si i ulovili na kraju "Labuđe pero": Dobravčani Miro Horvat i Miro Ivančić bili su za sve ostale - nedostižni, makar su kasnije domaćini tražili razna opravdanja, tobože - "Flojsari" su imali "ultralaki čon" od osamdesetak kilograma, kao da je zabranjeno bilo kome izraditi si baš takav "čon"!?

 

NK "Labud" obraz je spasio sa "srebrom" i djelomično s "broncom": do drugog mjesta doveslali su Priločanci, otac i sin Ivan i Denis Ružman, a u trećeplasiranom su "čonu" veslali Antun Bermanec iz Turčišća i Mario Martinčević iz Preloga.

 

Nagrade su najboljima dravskim veslačima osigurali Turistička zajednica Grada Preloga, Komet i OPG Novak (po tradiciji mrkvu).

 

Na sigursnost za vrijeme utrke pazili su članovi međimurskog HGSS-a, a svoj su doprinos ljepoti manifestacije dali i članovi "Zrinske garde" koji su hicem iz topa označili start utrke, a zatim i proglašenje pobjednika.

 

Brojni posjetitelji koji se okupljaju na najvećoj godišnjoj manifesataciji NK-a "Labud" imali su, kao i uvijek, obilje druge zabave: "alku na vodi" u kojoj su najviše vještine pokazali Stjepan Lukačić i Davor Čonkaš, te "pračkanje" u kojem je najprecizniji bio Krešo Malek.

 

Sva su natjecanja pošteno sudili Iganc Belić i Josip Novak Pajdo, Priločanci od općeg povjerenja na širem prostoru donjeg Međimruja, za što su dobili svaki po frtalj kile kozjeg sira iz sirane "Opor".

 

Uz "Lov na labuđe pero" održana je i utrka Kupa Hrvatske u kajaku na mirnim vodama za mlađe dobne kategorije (dječaci i djevojčice, mlađi kadeti i kadetkinje, mlađi juniori), pa je to također popunilo cjelodnevni sadržaj nedjelje u preloškoj "marini". (MB)

 

pogledaj i galeriju fotografija M. Belčića 

 

Izvor: 3142