Arhiva 31.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 22.08.2016. 12:08.

15. obljetnica Plesnog kluba Latino Čakovec

U kasnu jesen 1998. godine, kao udruga građana, osnovan je Plesni klub Latino u Čakovcu.

Danijel Salijević, predsjednik udruge, tada je okupio grupu entuzijasta koji su zavoljeli ples baš nekako u vrijeme u kojem su iz većih zabavnih okupljališta počeli nestajati plesni podiji sa živom glazbom i repertoarom standardnih i ponekim latinoameričkim plesnim ritmom, da bi subotama u većoj dvorani čakovečkog Doma amatera (u kojem se i danas okupljaju) zaplesali valcer, tango, jive i swing, zanjihali bokove u rumbi ili uživali u glamuroznoj suzdržanosti i eleganciji trokoraka engleskog valcera...

Oni koji nisu imali prilike naučiti plesati, dolazili su u Plesni klub Latino vapeći - upomoć, naučite nas brzo plesati!

Danijel Salijević, koji još uvijek vodi PK Latino, kaže da je to i dovelo do nove aktivnosti plesača koji su za vlastiti gušt dolazili u Dom amatera:

- Malo-pomalo, formirala se i plesna škola u kojoj danas poučavamo sve koji nam se žele pridružiti u standardnim, društvenim i latinoameričkim plesovima...
Dolaze nam ljudi svih dobnih skupina, iznad 13. godine starosti. Pri tome, ne težimo nekakvim akademskim dometima ili natjecateljskom plesu, već svaki plesni par nastojimo dovesti do elegancije u plesnom koraku, do kretanja plesnim podijem u kojem mogu uživati i oni koji ih samo gledaju. U ovih petnaest godina rasplesali smo barem dvije tisuće onih koji su mislili da imaju dvije lijeve noge.
 

Zato smo mi tu, plešemo u lijepom prostoru Doma amatera koji nam na raspolaganje daje Grad Čakovec. Dođite subotom navečer te zaplešite s nama, poručuju iz Latina.
 

Izvor: 3066