Arhiva 06.04.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

16. travnja - susret ljubitelja Fićeka

Ljubitelji automobil(čić)a zastava 650, 750, 850 - popularnog fićeka koji je bio prepoznatljiv simbol na cestama bivše države, a danas je (barem sačuvani primjerci) u kategoriji old timera, postali su pravi pokret. Skupljaju se sa svojim limenim ljubimcima s vremena na vrijeme, razmjenjuju dijelove, savjete tipa sam svoj majstor potrebne kako bi se obnovili stari auti, a u organizaciji Fićo fun cluba Čakovec 16. travnja okupljaju se u Međimurju.
Tog dana očekuje se dvadesetak ljubitelja fićeka iz Međimurja i barem još dva puta toliko iz susjedne Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije - između 10 i 11 sati na parkiralištu Staroga grada Zrinskih, odakle se kreće na panoramsku vožnju Međimurjem.
Prvo u vinogorje, pa onda nizbrdo prema donjem dijelu Međimurja. Ispred Caffe bara Čak u Čakovcu u 16 sati je smotra svih sudionika, a Drago Barlek iz Brezja, već veteran među kolekcionarima starih automobila, te Jasmin Mađarić iz Gornjeg Kraljevca i Igor Fodor iz Sivice, rođeni sa zadnjom generacijom proizvodnje fićeka, procjenjuju da bi na smotri možda netko sa svih tridesetak konja mogao zapilati fiću oko rotora.
M. Belčić

Izvor: 2919