Arhiva 09.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

19. međimursko proščenje

Zavičajno društvo Međimurje iz Zagreba i ove je godine u Parku Opatovina nedavno organiziralo Dane Međimurja u Zagrebu, a središnja manifestacija bilo je tradicionalno, 19. međimursko proščenje. U subotu je po zagrebačkim trgovima pleh muzika KUD-a Belica svirala i pozivala sve zainteresirane da se priključe manifestaciji kojoj su i ove godine pokrovitelji bili Međimurska županija i Grad Zagreb.

Nedjeljnu svetu misu u zagrebačkoj katedrali predvodio je pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski u koncelebraciji brojnih svećenika. Zatim je u Parku Opatovina zapovjednik Zrinske garde Čakovec predao prijavak županu Matiji Posavcu, gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću te novom predsjedniku Zavičajnog društva Međimurje, pateru Tončiju Trstenjaku, a prigodan kulturno-umjetnički program izveli su članovi KUD-a iz Kotoribe, KUU-a Zasadbreg te gosti iz Šestanovca i Širokog Brijega.

Kao i uvijek dosad, tu je bila i nezaobilazna vulica kolačov, starih međimurskih zanata, licitara, košaraša i vinara te kulinarska ponuda.

Izvor: 3089