Arhiva 28.11.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

29. studenoga - JUBILARNI 10. MEF

Suorganizacijom Hrvatskog društva skladatelja, Međimurski festival zabavne glazbe uplovljava u drugo desetljeće postojanja. Više od dvjesto pjesama u proteklih deset godina doprinos je ovog festivala koji se svrstao uz bok najvećih hrvatskih zabavno-glazbenih događanja. Mnoga poznata imena, ali i ona koja su, zahvaljujući njemu, izašla iz anonimnosti, proteklih su godina dala pečat festivalu. On se u kratkom vremenu visoko vinuo svojom organizacijom i pjesmama koje se emitiraju na radiopostajama diljem Hrvatske. MEF je tako postao značajan kulturno-glazbeni događaj u domaćim okvirima, ali i priznat u inozemstvu. Na žalost, od lokalne zajednice nedovoljno iskorišten u turističke i gospodarske svrhe.
Povodom jubileja, organizacijski odbor zahvalit će se svim pojedincima i medijima koji su pomogli u ostvarivanju njegove promocije i postojanja. Kao i svake godine, dio prihoda od prodanih ulaznica MEF i ove godine humanitarno daruje Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma te teško unesrećenima u poplavi koja je zadesila Međimurje.
Za izvođenje na ovogodišnjoj priredbi i konkurenciju za nagrade odabrano je 20 pjesama koje će uživo uz pratnju festivalskog orkestra Damira Rodigera otpjevati:
Neda Ukraden, Bojan Jambrošić, Igor Brešan, Zoran Jelenković, Karma, Mirko Švenda Žiga, Zvone Bohem & Mr. Marco, Igor Baksa, Rajko Suhodolčan, Ivana Marić, Alen Bićević, Dora Bačić, grupa Banana & Juraj Galina, Gordana Ivanjek, Ivana Brkašić, Tajana Toplek & Zvučni zid, Ilijana Jerković, Marko Tomasović, Miroslav Evačić & Matija i Jerko Fabić.
Priredbu će voditi Mateja Gošćiej i Zoran Vakula.
U posebnom programu publiku će zabaviti atraktivna plesna skupina Wild cats te hrvatski general, bivši saborski zastupnik Ante Prkačin. On će izvesti tri skladbe i recitirati pjesmu Stanislava Geze Miloševića Imao sam nekoć jednu dragu. Otpjevat će pjesmu Ne pjevajte o mom kraju autora Dražena Zečića, Aj, po gradini mjesečina sije meka Zvonka Bogdana i međimursku Ruže Pokolić Stiha, stiha.
Ulaznice se po 40 kuna mogu nabaviti u RK Međimurka-Donum, TZ-u Grada Čakovca, caffe barovima Arcus i Betex, Radiju 1 i na recepciji Hotela Park. (r)

Izvor: 3005