Arhiva 24.10.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

3000 bojeva lista "MEĐIMURJE"!

Kada sam 16. srpnja 1993. godine na kraju uredničkog uvodnika, a u povodu izlaska 2000. broja lista MEĐIMURJE, napisao: “Hvala vam na vašoj dosadašnjoj podršci i – do čitanja u jubilarnom, 3.000 broju”, ni sam nisam vjerovao da će to tako brzo doći. Tih nešto više od 19 godina doista je proletjelo u jednom dahu.
Pred vama je, dakle, poštovani čitatelji, primjerak lista MEĐIMURJE s rednim brojem 3.000. Novine kontinuirano izlaze već 60 godina: prvi broj izašao je 5. lipnja 1952. godine. Cijelo to vrijeme, bez obzira na okolnosti, vlast i državu, jedinu pravu ocjenu novina, pa onda i rada ljudi koji su ih “proizvodili”, mogli ste dati i davali ste jedino vi. Uz to, iskazivali ste i svoju privrženost kupujući ih svakog tjedna. I danas je ta privrženost izuzetno velika jer i u ovoj dugoj ekonomskoj krizi svakog ponedjeljka na večer ili utorka po svoj primjerak MEĐIMURJA dođe 14 tisuća vas, kupaca. To znači da ulazimo u svaku drugu obitelj u Županiji, pa smo po tome i koječemu drugom daleko najčitaniji lokalni list u Hrvatskoj.
Neću vas, poštovani čitatelji, zamarati brojkama iz poslovnih izvještaja, a ni opisivati što znači iz tjedna u tjedan pripremati, uređivati i izdavati novine na 56 ili 64 stranice. Pridodamo li tome i RTV prilog na 16 stranica, jasno je koliki posao mora odraditi mala redakcija i vanjski suradnici.
MEĐIMURJE je prvi lokalni list u Hrvatskoj koji je već u svibnju 1991. godine potpuno kompjutoriziran, a također je prvo novinsko poduzeće koje je pretvoreno u dioničko društvo. To je bio i jedan od preduvjeta da bude potpuno neovisan i osluškuje i prenosi bilo javnosti. Upravo zato, MEĐIMURJE je posebno veliki napredak ostvarilo od 1991. godine naovamo. Uređivačkom politikom - smjelom kritikom svega nepoćudnog u društvu, steklo je zavidan ugled među čitateljima, ali i kolegama novinarima. Ponavljam, nikad nismo bili uz vlast, uvijek smo bili njezina oporba. Oštro kritizirali sve negativne pojave i hvalili što je dobro. Uvijek smo bili uz “male ljude”, uz slabije, pomagali i štitili one kojima je pomoć bila potrebna. Mnogima smo bili zadnji korak u ostvarivanju njihovih prava. Upravo zato, stekli smo i brojne iskrene prijatelje, a ne samo čitatelje. Vodili smo niz humanitarnih akcija, ali istovremeno i otkrivali niz afera u političkim i gospodarskim krugovima.
Ponosan sam na to, kao i na novine koje svakog tjedna stvaramo s puno entuzijazma i uzdignute glave šaljemo na gotovo 400 prodajnih mjesta, uglavnom u Međimurju, ali i diljem Hrvatske, kao i brojnim pretplatnicima od Kotoribe do Australije.
Zbog svega toga, poštovani čitatelji, članovi našeg uredništva, novinari, urednici i vanjski suradnici, i nadalje ćemo svo naše znanje, stručnost i ljubav ulagati u pripremanje, pisanje, uređivanje i grafičko oblikovanje vašeg i našeg MEĐIMURJA. U tome su nam sve vaše primjedbe, kritike i sugestije, kao i dosad, uvijek dobro došle. Hvala vam na čestitkama, podršci i – do čitanja u jubilarnom, 4.000 broju. Tko zna?!

Nagrade u Čakovec, Prelog i Mursko Središće

U petak, 19. listopada 2012., točno u 12 sati u prostorima Lista Međimurje proslavljeni olimpijac Filip Ude izvukao je dobitnike nagradne igre “60 zlatnih godina” organzirane povodom šezdesete obljetnice naših novina.
Najviše sreće, između nekoliko tisuća pristiglih kuverti, imala je Verica Kožnjak, Josipa Štolcera Slavenskog 15, Čakovec, kojoj je pripala prva nagrada - televizor 3D Grundig.
Drugu nagradu, mobilni uređaj Samsung Galaxy, dobio je Ivan Kos, Antuna Mihanovića 49, Prelog, dok je treća nagrada, laptop ACER ASPIRE pripala Mariji Horvatić, Murska 10, Mursko Središće.
Regularnost izvlačenja kontrolirao je javni bilježnik Ivan Marodi i komisija u sastavu Tanja Berlan Držanić, Milan Hađar i Vlado Trstenjak.
Svim dobitnicima čestitamo na nagradama koje će im biti uručene u utorak, 23. listopada 2012. godine, u 17 sati na prigodnoj svečanosti u Restoranu “Stop” u Čakovcu.
Ostalima više sreće želimo drugi put.

Kolačići za 3000. broj "Međimurja"

Skroman doprinos našem velikom jubileju, 3000. broju lista MEĐIMURJE u 60. godini izlaženja, dala je i Anica Horvat iz Čakovca. Ispekla je izvrsne, fine kolačiće kojima je počastila djelatnike uredništva, no, prije toga, kolačići su “oblikovali” broj našeg lista koji upravo držite u rukama. (t.h.)

Izvor: 3000