Arhiva 13.04.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

4. GASTROIZLOŽBA: Bajkoviti okusi Međimurja

Udruženje ugostitelja Međimurja u petak, 15. travnja organizira četvrto izdanje gastroizložbe Bajkoviti okusi Međimurja. Vodeći ugostitelji u Županiji priredit će više vrsta jela, a predsjednica udruženja Dragica Horvat najavljuje da su teme izložbe hladna i topla jela te međimurski kolači.
- Ovu ćemo gastroizložbu održati u restoranu Međimurski dvori u Lopatincu. Program počinje u 17 sati, a ulaznica je 70 kuna. Važno je da svi zainteresirani prethodno rezerviraju svoja mjesta zbog njihove ograničenosti, a mi ćemo prihod gastroizložbe uputiti Srednjoj školi Prelog - ističe D. Horvat dodajući da projekt pomaže i sufinancira Turistička zajednica Međimurske županije, u čije se ime na najavnoj press konferenciji obratio Petar Novački, predsjednik Županijske skupštine.
Najavne aktivnosti i grafičku pripremu materijala ove izložbe povjerene su čakovečkoj Stvaraonici Krug i Ivanu Goričancu. Sudjelovanje u Bajkovitim okusima Međimurja najavili su restorani Prepelica, Kristal, Međimurski dvori, Lovački dvori, Hotel Park, pansion Ilonka, Gradska kavana Lovac, kavana Argentina i učenici Srednje škole Prelog. Kolače će prezentirati radionica kolača Monika, a vinari Belović, Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Horvat, Jakopić, Kocijan, Kojter, Kossi, Boris Novak, No-vin, Petković, Tomšić, Štampar i Židov predstavljaju vina iz svoje proizvodnje. Istodobno, Myrtillus će predstaviti domaće likere i rakije.
- Gost kuhar ove izložbe bit će izvrsni Slavek Večerić kojeg znamo i s malih ekrana, iz emisije U istom loncu. Njegov će kulinarski autoritet nesumnjivo pridonijeti kvaliteti ovog gastrookupljanja za koje je uvijek postojao velik interes, pa vjerujemo da će tako biti i na ovom, četvrtom za redom susretu - istaknuo je na pressici domaćin 4. gastroizložbe Udruženja ugostitelja Međimurja Marijan Martinjaš iz Međimurskih dvora.
A. Ličanin

Izvor: 2920