Arhiva 09.09.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

4. SUSRET OLDTIMER TRAKTORA U SELNICI

Najstariji traktor dovezao je Vladimir Pokopec iz Pribislavca

Oldtimer klub Međimurje i njegova sekcija traktorista organizirala je 29. kolovoza u Selnici 4. traktorijadu - Susret oldtimer traktora. Okupio ih je Ignac Šardi, koji predvodi sekciju, tako da je u središtu mjesta najprije, u vremenu okupljanja sudionika, održana svojevrsna izložba starih traktora.
Interes publike bio je izniman, a osobito su se radovala djeca kojoj je proučavanje traktora i sjedenje u njima bilo vrlo uzbudljivo. Najstariji među njima svakako je bio traktor International F14 proizveden 1921. godine, a na vučnoj ga je službi dovezao Vladimir Pokopec iz Pribislavca.
- Jučer smo se upoznali u Pribislavcu i danas je već s nama na Traktorijadi - o svom upoznavaju s Pokopcem koji se rado odazvao druženju rekao nam je predsjednik Oldtimer kluba Međimurje Franjo Belović. - Nikad prije nisam bio na Traktorijadi i baš mi je drago što su se okolnosti tako poklopile. Mnogi se ljudi žele fotografirati s ovim raritetom i mislim da je dobro što se građanima pruža prilika da malo upoznaju najvažniji dio poljomehanizacije kakav je bio u vremenu iza nas. Inače sam ga nabavio u Subotici još u vrijeme kad sam živio u Baranji, prije Domovinskog rata - rekao nam je vlasnik najstarijeg traktora manifestacije koji je ujedno i nagrađen za svoj eksponat. Prigodnu je nagradu primio i najstariji sudionik susreta - Stjepan Škrobar, star 82 godine, iz Brezja. Nakon što se tridesetak sudionika susreta okupilo u srcu Selnice, u pratnji “oldtimer motorista”, svi su zajedno krenuli put Donjeg Koncovčaka i Kapelščaka, Gradiščaka, Svetog Martina na Muri, Brezovca i, na koncu, Jurovčaka u kojem su se i okrijepili.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 2889