Arhiva 03.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

40 godina Anesteziologije

Djelatnost za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje Županijske bolnice Čakovec radi punih četrdeset godina, što je bio razlog za okupljanje na obilježavanju godišnjice i održavanje simpozija u čakovečkom restoranu Kristal. Rukovoditeljica Djelatnosti Dubravka Kapun, dr. med., podsjeća da djelatnost obuhvaća odsjek za anesteziju, jedinicu intenzivnog liječenja, polikliniku s anesteziološkom ambulantom, ambulantu za bol i centralnu sterilizaciju. U Djelatnosti radi 14 anesteziologa, od kojih su dva specijalizanta.
- Bili smo nekoliko godina u krizi, nitko se nije javljao za specijalizaciju za anesteziologa. Sada se stanje mijenja i ide nabolje. Sa sadašnjim brojem liječnika imamo dobru pokrivenost svih radilišta - kaže Dubravka Kapun, dr. med.
Dobra ekipiranost rezultira i radnim uspjesima, osobito onima vezanim uz transplantaciju kojoj su posvećeni od 90-ih godina. Pet eksplantacija samo u ovoj godini u čakovečkoj Bolnici svjedoči o predanosti tima i izvrsnoj koordinaciji. Uz uvodno spomenutu godišnjicu obilježavanja odjela, u Čakovcu je održan i simpozij na kojem je bilo riječi o umjetnoj ventilaciji u kućnim uvjetima (Dženana Mulaomerović-Musić, dr. med.), regionalnim blokovima pod kontrolom ultrazvuka (Biserka Mustač-Hlabec, dr. med.), novim metodama liječenja u ambulanti za bol u Čakovcu (Selma Pernar, dr.med.) i rezistentnoj acinetobakteriji u jedinici intenzivnog liječenja (Vesna Hozmec-Blažić, bacc. med. ech.).
Aleksandra Ličanin

Izvor: 3049