Arhiva 31.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

6. sajam poslova

U Čakovcu je u subotu, 19. listopada održan šesti Sajam poslova u Međimurskoj županiji, što ga organizira čakovečki Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Novost ovogodišnjeg Sajma bila je partnerstvo s drugom manifestacijom.
Bio je to prvi sajam mladih poduzetnika, rezultat inicijative Jurice Panića, vlasnika tvrtke Revolucija spavanja iz Čakovca, jednog od novaka u poduzetničkim vodama.
Svoju ponudu na Sajmu poslova predstavilo je pedeset izlagača, a 25 na Sajmu mladih poduzetnika. Ponude dvaju sajmova dijelom se podudaraju u tome što je Sajam poslova mjesto na kojem se susreću ponuda i potražnja radne snage, ali je poveznica i to što je dio izlagača poduzetničkog sajma koristio programe za samozapošljavanje HZZ-a, kako je u uvodnoj riječi na svečanosti otvaranja istaknuo Vladimir Zebec, pročelnik Područnog ureda HZZ-a. Sajam poslova održan je u novom terminu - dosadašnji su bili koncem ožujka, a razlog je usklađenje s običajem u zemljama EU čiji smo sada članovi.
To je dio razloga tome što je zanimanje ponuditelja poslova bilo manje - sada, npr., nije bilo onih koji traže sezonce za Jadran. No, živost na strani ponude manja je i kao danak ustrajnoj krizi. Subota je kao dan održavanja (dosad je bilo radnim danom) donijela slabiju posjećenost nego ranijih godina jer tog dana nema nastave. No, to ne znači da je slabije od prijašnjih ispunio zadaću prema onima koji traže posao jer su došli oni koji su smatrali da vrijedi i ovdje ga potražiti.
I ovaj sajam poslova utoliko je ispunio funkciju iako će i o najboljem danu za sajam trebati razmisliti u kasnijoj analizi.
Dražen Kovač

Izvor: 3053