Arhiva 05.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

60 milijuna za održavanje cesta

U vijećnici Međimurske županije u petak, 30. kolovoza svečano su potpisani okvirni sporazumi za radove redovnog održavanja županijskih i lokalnih cesta za razdoblje od 31. listopada ove do 30. listopada 2017. godine. Sporazum je vrijedan 60 milijuna kuna, što je, kako je rekao međimurski župan Matija Posavec, 12 milijuna više nego u prethodnom razdoblju. Prema tome, Županijska uprava za ceste godišnje će za spomenuti posao izdvajati 15 milijuna kuna. Na javnome natječaju posao je povjeren čakovečkoj tvrtki Tegra d.d. i goričanskoj Pavlic-asfalt-beton d.o.o.
- Dvije tvrtke već su i u prethodnom razdoblju održavale naše ceste te su dokazale svoju kvalitetu, a još se k tome radi i o međimurskim poduzećina, konstatirao je župan.
Sporazum su potpisali ravnateljica ŽUC-a Ljerka Cividini te direktor Tegre Ivan Kolarić i direktor Pavlic-asfalt-betona Zvonimir Pavlic.
- Dok je graditeljstvo već pet godina u silaznoj putanji, svaki novi posao znači mnogo, posebice s partnerom kao što je ŽUC koji plaća u zakonskim okvirima, istaknuo je Kolarić. Pavlic je dodao kako ceste u konačnici koriste i opterećuju i kamioni njihovih tvrtki, pa je i njima u interesu da budu u dobroj kondiciji. (V.Kelkedi)

Izvor: 3045