Arhiva 07.06.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

60 nam je godina tek!

Pred vama je, poštovani čitatelji, primjerak lista MEĐIMURJE s datumom 5. lipnja 2012. godine. Upravo na današnji dan, prije 60 godina, 5. lipnja 1952. godine u tadašnjoj Gradskoj tiskari i knjigovežnici Čakovec tiskan je prvi broj MEĐIMURJA. Bio je u crno-bijeloj boji, na nešto većem formatu nego ovaj današnji i imao je samo četiri stranice. Cijena primjerka bila je 6 dinara, a prvi urednik bio je Juraj Lajtman. Odonda, pa do danas MEĐIMURJE je mijenjalo izgled, sadržaj, povećavan je broj stranica, a crnoj su dodavane i druge boje. S novinama su rasli i sazrijevali i oni koji ih proizvode za vas, poštovani čitatelji. MEĐIMURJEM je prošao velik broj novinara, urednika, fotoreportera... Svi oni koji danas vrijede u međimurskom novinarstvu počeli su u MEĐIMURJU i prošli njegovu cijenjenu školu novinarstva. Najbolji su uvijek ostajali. Tako je i danas!
MEĐIMURJE je od prvih dana bilo u službi svojih čitatelja i građana kraja između Mure i Drave. Ništa se nije promijenilo ni danas. Svakog tjedna ulazimo gotovo u svaku kuću, postali smo svojevrstan brand Međimurja.
MEĐIMURUJE je posebno velik napredak ostvarilo od 1991. godine naovamo. Uređivačkom politikom, smjelom kritikom svega nepoćudnog u društvu, steklo je zavidan ugled među čitateljima, ali i kolegama novinarima. Nikad nismo bili uz vlast, uvijek smo bili njezina oporba. Oštro smo kritizirali sve negativne pojave i hvalili što je dobro. Uvijek smo bili uz “male ljude”, uz slabije, pomagali i štitili one kojima je pomoć bila potrebna. Mnogima smo bili zadnji korak u ostvarivanju njihovih ljudskih i građanskih prava. Upravo zato stekli smo i brojne iskrene prijatelje, a ne samo čitatelje. Vodili smo niz humanitarnih akcija, ali istovremeno i otkrivali niz afera u političkim i gospodarskim krugovima. Zato nas poneki i ne vole, ali to je njihov problem.
Zahvaljujući ponajviše vama, dragi prijatelji, MEĐIMURJE je danas najčitaniji županijski tjednik u Hrvatskoj, a kupuje ga svaka druga obitelj. Time se ne mogu pohvaliti niti listovi u puno većim županijama. Zahvaljujući tome, i utjecaj na javno mnijenje je respektabilan, a uz političare, to su osjetili i mnogi veliki i mali poduzetnici i gospodarstvenici u uspješnom plasmanu svojih ideja i proizvoda putem MEĐIMURJA.
Bez patetike, kao glavni urednik, želim vam svima zahvaliti što nas čitate, što vjerujete u nas, a naša mala, ali vrijedna redakcija, s brojnim suradnicima, može samo obećati da će i dalje obavljati svoj osnovni zadatak da vas detaljno, istinito i na vrijeme informira. Zato ćemo i ovaj rođendan proslaviti radno, ali čestitke i čestitare rado ćemo primiti i zahvaliti im, kao i svima onima koji su nam proteklih dana poželjeli puno sreće u teškom, ali izuzetno lijepom novinarskom poslu.
U svoje ime, moram reći da imam najbolju novinarsko-grafičko-suradničku ekipu na svijetu i najbolje čitatelje. Ponosan sam na to, kao i na novine koje svakog tjedna stvaramo s puno entuzijazma i uzdignute glave šaljemo na gotovo 400 prodajnih mjesta, uglavnom u Međimurju, diljem Hrvatske, kao i brojnim pretplatnicima od Kotoribe do Australije.
Hvala vam!

Izvor: 2980