Arhiva 10.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

7. MEF: Žigi i Bandistima Velika nagrada festivala

Ovogodišnji sedmi po redu Međimurski festival zabavne glazbe bio je u znaku Međimuraca koji su ga svojim nastupima otvorili i zatvorili. Čast otvaranja, izvan festivalske konkurencije, pripala je divi međimurske narodne popevke Elizabeti Toplek. Priredbu su pobjedničkom pjesmom Od Mure se do Drave zatvorili Žiga i Bandisti. Mlade međimurske snage koje su nastupile na priredbi, grupa Gruga šansa i Merljinda Ljušaj, ove su godine ostale bez nagrada.
Glavna nagrada sedmog Međimurskog festivala zabavne glazbe održanog 5. prosinca u sportskoj dvorani Graditeljske škole u Čakovcu koju dodjeljuje Organizacijski odbor festivala pripala je Žigi i Bandistima. Autori pobjedničke skladbe su Vladimir Kočiš Zec, Leonardo Baksa i Žiga. Pjesma je osvojila i drugu nagradu slušatelja radiopostaja i interneta te specijalnu nagradu Hravatskog društva skladatelja. Prvu nagradu stručnog žirija dobila je Lidija Bačić za pjesmu Zarobljeno vrijeme (Marko Tomasović, Robert Pilepić, Aleksandar Valentić) koja je osvojila i nagradu za najbolju interpretaciju festivala. Slavio je i Davor Borno. Njegova pjesma Moj je život samo bol (D. Borno, D. Borno, Bojan Šeruga) proglašena je najboljom prema glasovima slušatelja radiopostaja i interneta. Prošlogodišnji pobjednik festivala Zoran Jelenković osvojio je ove godine drugu nagradu stručnog žirija s pjesmom Ne budi me noćas (Maks Lazić, Maks Lazić, Željko Šundov).
Treća nagrada stručnog žirija pripala je Goranu Naumovskom i Ani Micevskoj za pjesmu Ostani (Kristijan Grabrovski), dok je treća prema glasovima slušatelja radiopostaja i interneta bila Kristina Iveković s pjesmom Od kamena do neba (Goran Topolovac, Mario Šimunović, Stjepan Gnječ). Dodijeljena je i nagrada za poseban doprinos hrvatskoj zabavnoj glazbi koju je ove godine primio Vladimir Kočiš Zec. Priredbu je ove godine direktno prenosio HTV Plus, a vodili su je Mirko Fodor i Melita Hrengek.
Aleksandra Ličanin
Snimio D. Lesar

Stručni žiri i natjecatelji
Ksenija Urličić, Vladimir Delač i Mišo Doležal bili su članovi stručnog žirija ovogodišnjeg MEF-a. Osim već navedenih pobjednika festivala, nastupili su i: Filip Jordanovski, Latino i Klapa Nostalgija, Mladen Burnać, Davor Čukelj, Dajana Mar&E. Stanić, Anita Kralj, Danijel Jurić, Marton Hangacsi, Vanessa Petrović i Ventus. Od međimurskih predstavnika nastupili su grupa Druga šansa i Merljinda Ljušaj. S Drugom šansom violinu je svirala Marijana Lastavec, a uz nastup M. Ljušaj plesala je bivša polaznica čakovečke baletne škole Jasmina Hranjec.

Izvor: 2850