Arhiva 30.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

7. „Sajam poslova“

Kao korak prema rješavanju nezaposlenosti, 7. godinu zaredom održan je Sajam poslova, u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područna služba Čakovec te pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Uz glavni cilj, omogućavanje komunikacije između svih dionika na tržištu rada, koji traže ili nude zaposlenje te edukaciju, sajmovi ovakvog tipa ponajviše služe kao smjernica mladima za daljnje školovanje. 

 

Ovogodišnji sajam okupio je 53 izlagača, od čega ukupno 28 potencijalnih poslodavaca iz sfere lokalne uprave, razvojnih agencija unutar civilnih društva te drugih tvrtki i udruga. „Posebno pozdravljam maturante i studente, ali i susjede izlagače iz Varaždina te Slovenije. Drago mi je da smo se okupili na samo jednoj u nizu aktivnosti Zavoda koja radi na smanjenju broja nezaposlenosti i povećanju zapošljavanja te se bori se sa strukturalnom neusklađenosti ponude i potražnje poslova“, u svom je obraćanju istaknuo Vladimir Zebec, pročelnik Područne službe Čakovec Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i naglasio kako je u ovo vrijeme 2013. godine bilo oko 8.000 nezaposlenih, dok ih je sada oko 6.500. 

 

„Međimurska županija kontinuirano radi na uklanjanju svih barijera za privlačenje novih investitora i pruža podršku investicijama, čime se otvaraju nova radna mjesta. No pozitivni podaci ne vesele one koji su trenutno bez posla, pa zajednički moramo dati doprinos tome da svi koji danas traže posao što skorije budu u radnom odnosu“, rekla je zamjenica međimurskog župana Sandra Herman. 

 

Interes građana samo je dokazao da se ovakvim manifestacijama potiče na aktivnosti kod traženja posla, uz to što ujedno nudi mogućnost obrazovanja i cjeloživotnog učenja. Pripremljeni materijali sve zainteresirane uputili su kako naglasiti vještine potrebne na tržište rada, kako napisati molbu za posao te na koji način iskoristiti stručne službe HZZ-a koji je dio europske mreže javnih službi za zapošljavanje. 

Izvor: 3105