Arhiva 14.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

9. MALI MEF: Najbolje Ana i Tia

Među brojnim glazbenim izvođačima na Porcijunkulovu, na središnjoj pozornici na Trgu Republike zapjevali su i oni najmlađi. U subotu, 2. kolovoza održan je 9. dječji glazbeni festival Mali MEF na kojem su pred više od 6.000 gledatelja (prema procjeni organizatora) mladi glazbenici izveli ukupno 11 pjesama. Natjecanje je ove godine bilo podijeljeno na 2 dijela - izvođače koji su otpjevali autorske pjesme napisane za sami festival te one u „slobodnoj formi“.

U kategoriji autorskih pjesama Grand Prix osvojila je Ana Pavleković iz Radoboja, dok je u onoj pjesama slobodnog izbora pobijedila Tia Pikija iz Novog Marofa.

Osim njih, na Malom Mefu nastupili su Vinka Holjevac iz Podturna, trio Lana i Lea Matotek i Melita Novak iz Šenkovca, Nika Fabić iz Donje Dubrave, Eva Ćurin iz Šenkovca, duo Vinka Siladi i Jelena Rebernik, Dorotea Repnjak iz Ljubeščice, Leona Kući iz Vugrišinca, Melanie Horvat iz Orehovice i Sarah Ferenčević iz Nedelišća. 

Nakon njihovih izvedbi, dok je stručni žiri odlučivao o pobjedniku, održan je i revijalni dio na kojem su se predstavili Mateo Mikulić, Barbara Zadravec, Antonija Jurinec, Erik Bračko i Jerko Fabić koji je ujedno bio i voditelj festivala.

Velimir Kelkedi 

Izvor: 3094