Arhiva 07.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Akcija ALKOHOL tijekom noći s 10. na 11. siječnja

Tijekom noći s 10. na 11. siječnja u vremenu od 23,00 do 05,00 sati, policijski službenici Policijske uprave međimurske u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom i Policijskom upravom koprivničko-križevačkom provesti će operativnu akciju "Alkohol“.

Operativna akcija prije svega usmjerena je na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, kao i na sankcioniranje ostalih prekršaja koji su najčešći uzroci prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

 

Dobro je znati

 

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. 

 

Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.

Izvor: 3115