Arhiva 03.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

AKTIVISTI ŽIVOG ZIDA MEĐIMURJE PROSVJEDOVALI ISPRED ZGRADE FINE

Otpor postaje dužnost

 

Desetak aktivista stranke „Živi zid Međimurje“ u utorak se točno u podne okupilo ispred zgrade Fine u Čakovcu te s transparentima u rukama mirno prosvjedovalo, kako su kazali - protiv blokada, ovrha i neodrživoga monetarnog sustava. 

 

-Konačno je došlo vrijeme da narod digne glas protiv manipulacija i laži političara i bankara. Želimo da se Hrvatska narodna banka konačno iz „mjenjačnice“ pretvori u središnju banku, da prestane politika državnog zaduživanja, da se ukine valutna klauzula, slomi dužničko ropstvo, uspostavi moneratni suverenitet, otpiše porezni dug. Zalažemo se i za besplatnu zdravstvenu zaštitu, trajnu neutralnost naše države i demografsku obnovu, kazao je jedan od članova spomenute stranke Denis Sakač iz Vratišinca. –Kada nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost, više niste sami, poručili su prosvjednici. 

 

Živi zid Međimurje formiran je u kolovozu prošle godine. Formalno, vodstvo još nisu izabrali, no okupljaju oko 100 članova. Sastaju se svake nedjelje u 14 sati u barakama bivšeg GK Međimurja.

 

Više fotografija s prosvjeda pogledajte OVDJE.

Izvor: 3123