Arhiva 16.06.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Aktualac u Nedelišću: Ostavke u Mesapu i vrtiću

Za aktualnog sata sjednice Općinskog vijeća u Nedelišću nezavisna vijećnica Dijana Posavec postavila je pitanje načelniku Mladenu Horvatu o poduzetim mjerama po donošenju Zakona o sprječavanju sukoba interesa koji je na snagu stupio 10. ožujka ove godine.
- U članku 14. tog zakona stoji da dužnosnici ne mogu biti članovi upravnih tijela i nadzornih odbora trgovačkih društava, upravnih vijeća ustanova i nadzornih odbora. Što ste u vezi s tim poduzeli s obzirom da i mi imamo takve ljude u našoj sredini. Do 10. lipnja to je trebalo riješiti - pitala je Posavec u četvrtak, 9. lipnja.
Načelnik Horvat se očitovao dodatnim čitanjem sadržaja teksta članka 14. dodajući kako dužnosnici mogu biti članovi u najviše do dva upravna vijeća ustanova ili nadzornoga odbora izvanproračunskih fondova koji su od interesa za jedinicu lokalne samouprave.
- Iznimno, dužnosnici mogu biti članovi tih tijela, osim ako posebnim zakonom nije određeno da je dužnosnik član upravnog vijeća ustanove ili nadzornog odbora izvanproračunskog fonda po položaju. Danas nismo u sukobu interesa i ne kršimo zakon, ali sutra, 10. lipnja naši ljudi mogu dati ostavke na ta mjesta. Konkretno, radi se o Mesapu i Dječjem vrtiću Zvončić u kojima imamo naše dužnosnike u Upravnom vijeću i Nadzornom odboru - rekao je Horvat. Najavio je također da će na idućoj sjednici Općinskog vijeća biti donesene odluke kojima Mesap i DV Zvončić bivaju ustanove od posebnog interesa za lokalnu samoupravu te će u njihova tijela nadzora i upravljanja moći biti imenovani općinski dužnosnici. Horvat je unaprijed odgovorio na još jedno, tog trenutka još uvijek nepostavljeno, pitanje Dijane Posavec.
- Na idućoj sjednici Općinskog vijeća ćete me pitati zašto nismo donijeli neke odluke na vrijeme, ali ja tvrdim da ćemo ih donijeti. Tumačenje zakona dopušta da se i 10. lipnja daju neke ostavke. Vršitelj dužnosti direktora Mesapa Vitomir Kirić će moći biti član tijela, dakle direktor, kao dužnosnik Općine kada Vijeće donese odluku da je to od interesa lokalne samouprave - zaključio je Horvat.
Financiranje
protugradne
Josip Debelec iz HSU-a postavio je pitanje funkcioniranja protugradne obrane, na što su ga navela pitanja sugrađana.
- Kako je organizirana, u čijoj je nadležnosti i gdje su lansirne rampe protugradne obrane - pitao je Debelec, a načelnik odgovorio da Općina Nedelišće izvršava svoje obaveze u toj nadležnosti.
- Financijski pratimo protugradnu obranu i branimo se raketama. Gdje su rampe za ispaljivanje, ne znamo, ali ćemo pitati - rekao je načelnik.
Slijepe ulice ostaju slijepe...
Ivan Marciuš iz HSU-a pitao je hoće li se u Nedelišću slijepe ulice otvarati i spajati.
- Prvi put čujem da netko pita da se slijepa ulica otvori za promet. Građani u pravilu traže i žele da slijepe ulice to i ostanu jer su mirnije za život - odgovorio je Mladen Horvat.
Dodajmo ovome da su Prostornim planom neke ulice u Nedelišću predviđene za povezivanje.
A. Ličanin

Ovog vikenda - MESAP 2011.

Od petka do nedjelje, 17. do 19. lipnja u Nedelišću se održava trinaesti Međimurski sajam poduzetništva 2011. Termin je tradicionalan i vezuje se uz obilježavanje Dana Općine Nedelišće, pa će tako središnja Mesapova sajamska priredba objediniti i 12. stočarsku izložbu Međimurske županije i 9. sajam vina i vinarske opreme.
Svečanost otvaranja Mesapa najavljena je za 11 sati, a prethodit će joj još jedno otvaranje. Dovršeni su radovi rekonstrukcije Ulice maršala Tita u središtu Nedelišća, pa će u 10 sati ulica i simbolično biti otvorena. Sutra, 15. lipnja, u 11 će sati biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća u Nedelišću. Mjesto susreta je multimedijalna dvorana Mesapa. (al)

Izvor: 2929