Arhiva 31.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

Aktualnosti

DONJA
DUBRAVA
Za ljepše groblje
Ovih dana završeni su radovi na uređenju staza na groblju u Donjoj Dubravi. Prema okončanom obračunu, vrijednost radova iznosi 203.207 kuna. Radove je sufinancirala Općina s 83.207 kuna, dok je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dalo 120.000 kuna. Asfaltirane su dvije staze ukupne dužine 400 metara i širine 2 metra, a uređene su i bankine. (mg)
DONJA DUBRAVA
Predložite
U Općini Donja Dubrava planiraju izradu izmjene prostornog plana, zbog čega se načelnik Dražen Miser obratio mještanima te ih pozvao da iznesu prijedloge. Prijedlozi se mogu dostaviti u Općinu. Dodatna pojašnjenja mještani mogu dobiti od načelnika putem telefona 099/3688-919. (mg)
DONJA
DUBRAVA
Ljepota
Na inicijativu Odbora za uređenje mjesta, u Donjoj Dubravi je na šest lokacija obavljena jesenska sadnja cvijeća. Ukupno je zasađeno 550 sadnica, od toga 300 maćuhica, 50 potočnica, 100 tratinčica i 100 lukovica tulipana. Posao su obavili djelatnici na javnim radovima, prema detaljnim uputama predsjednice Odbora Suzane Palavre.
ČAKOVEC
Bežični internet i na Jugu
Osim u centru grada, bežični internet „wi fi“ korisnicima će uskoro biti dostupan i u kvartu Jug, najavili su gradski čelnici. Ipak, korištenje neće biti neograničeno. Kako kažu, neki gradovi besplatan internet limitirali su vremenski, no, u Gradu Čakovcu odlučili su se na količinsku opciju. Dok potrošite 50 megabajta – nema više za džabe. (vk)
ČAKOVEC
Riješeno 700
zahtjeva
U Upravni odjel za prostorno uređenje Grada Čakovca pristiglo je 3.700 zahtjeva za legalizaciju, a dosad ih je, kako su se pohvalili gradski čelnici, riješeno već 700. Zanimljiv je podatak da su čak 183 zahtjeva došla iz romskog naselja kod Kuršanca. (vk)
M.SUBOTICA
Stipendije
Otvoren je natječaj za studentske stipendije za aktualnu akademsku godinu za studente s područja Općine Mala Subotica. Molbe s dokumentacijom šalju se na adresu Općine (Glavna 29 A, M. Subotica), s naznakom “natječaj - stipendije. (d)
SVETI KRIŽ
Ekolozi u akciji
Članovi Ekološkog društva iz Svetog Križa pozivaju na radnu akciju koju organiziraju 2. studenoga. Zainteresirani trebaju ponijeti grablje i lopate, a akcija čišćenja počinje u 10 sati. Nakon obavljenog posla, slijedi druženje.
OREHOVICA
Politička diskriminacija
Iz Općine Orehovica Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU-a kandidirali su projekte za uređenje oba groblja na ovom području (groblje u Orehovici te Podbrestu). Ministarstvo nije prihvatilo nijedan projekt, a u Općini smatraju da je novac dodijeljen po političkom kriteriju, zbog čega su uložili i prigovor na postupak odabira. (d)
PRELOG
Uređenje Dravske ulice
Za uređenje pješačkih staza te kolnih ulaza u Dravskoj ulici, u Prelogu u proračunu je za ovu godinu planirano 100.000 kuna.
PLEŠKOVEC
Ugroženost?
Procjena ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije za Općinu Sveti Juraj na Bregu dokument je koji je nedavno doživio promjene, prihvaćene i u Općinskom vijeću. Dokument utvrđuje činjenično i brojčano stanje u svim općinskim naseljima, podatke o DVD-ima i članstvu te njihovoj opremi. (l)
ČAKOVEC
Jurica Horvat - dvostruki predsjednik
Novi predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Jurica Horvat ujedno će biti i predsjednik Odbora za financije i proračun spomenutog tijela, odlučilo je Vijeće većinom glasova. (vk)
PEKLENICA
Traže policijske patrole
Sve više vandalizma i uništavanja imovine po Peklenici, kao i nedavna krađa igrala s dječjeg igrališta koja je prelila čašu, navela je VMO Peklenica da se obrati gradskoj upravi Murskog Središća radi upućivanja zajedničkog apela prema MUP-u, kako bi se u Peklenici počele provoditi policijske patrole. (vt)
PRIBISLAVEC
Prekoračenje do 100 tisuća kuna
Općinsko vijeće Pribislavca prihvatilo je zaključak kojim se Općini pruža mogućnost prekoračenja po poslovnom računu. Maksimalan iznos mogućeg prekoračenja limitiran je na 100.000 kuna. (vk)
ČAKOVEC
Uskoro praonica CWS Boco
U tijeku su predradnje za početak izgradnje industrijske praonice tvrtke „CWS Boco“ na dijelu bivšeg vojnog poligona u Čakovcu. U prvoj fazi, kako su obznanili vodeći ljudi Grada Čakovca, spomenuta tvrtka planira zaposliti 70 ljudi. (vk)
ŠENKOVEC
Stranke razdijelile novac
Općina Šenkovec u ovogodišnjem je proračunu za financiranje političkih stranaka koje sudjeluju u radu Općinskog vijeća osigurala 10.000 kuna.
Taj se iznos dijeli ovisno o broju članova Vijeća koji ima pojedina stranka, s time da se po vijećniku dobiva 600 kuna, plus dodatnih 60, ukoliko se radi o podzastupljenom spolu, odnosno vijećnici. (VK)
DONJI VIDOVEC
“Zimsko” cvijeće
Djelatnici na javnim radovima u Općini Donji Vidovec zasadili su zimski nasad cvijeća po svim parkovima u mjestu, kod sakralnih obilježja i na sličnim lokacijama.
Svaku godinu u općinskom proračunu za uređenje parkova rezervirano je desetak tisuća kuna, a za zimski nasad utrošena je polovica tih sredstava. (zč)
OREHOVICA
Akcija darivanja krvi
Hrvatski crveni križ proveo je akciju darivanja krvi u Orehovici. Dragocjenu tekućinu dalo je 20 mještana. (vk)
SVETA
MARIJA
Soboslikarski radovi
U prostorijama Općine Sveta Marija obavljeni su soboslikarski radovi koje su obavili djelatnici obrta Mustač. Uređenje općinskih prostora stajalo je 10.000 kuna. (zč)

Izvor: 3053