Arhiva 12.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

AKTUALNOSTI... 7 dana

STRAHONINEC
Novi
rubnici
Oko 7.000 kuna izdvojila je Općina Strahoninec za obnovu dotrajalih i oštećenih rubnika u Ulici žrtava fašizma. Postavljeno je 27 novih rubnika u ukupnoj dužini od također 27 metara. (vk)
NEDELIŠĆE
Sanacija iduće
godine
Iduće će godine Općina Nedelišće krenuti u sanaciju i adaptaciju postojeće mrtvačnice. Još se uvijek izrađuje projektna dokumentacija za tu investiciju, a kako saznajemo, objekat će ubuduće imati dva, umjesto jednog, odra. Mještani znaju da se u postojećem odru ponekad nađu i dva lijesa, što tugujućima ne omogućuje privatnost. Nosivi zidovi mrtvačnice problematični su jer je objekat, jednostavno, dotrajao. Grobnih polja, i u Nedelišću i u Macincu, zasad ima dovoljno. (l)
OREHOVICA
Sanacija deponija
Prema nalogu inspektora zaštite okoliša, deponij građevinskog otpada u Orehovici mora biti saniran do 22. rujna. Inspektor je na teren izašao na osnovi anonimne prijave. Građani ovu vrstu otpada mogu odvoziti na deponij Čakoma u Totovcu ili deponij tvrtke ZAO Mišić u Ivanovcu. (d)
PRELOG
145 doza krvi
U nedavnoj akciji Hrvatskog crvenog križa Čakovec u Prelogu, u prostorima Gradske kavane Lovac prikupljeno je 145 doza krvi.
KRIŽOVEC
Iznajmljuju prostor
Vijeće mjesnog odbora Križovca, s 4 glasa za i jednim protiv (protiv je bio Davor Novak), donijelo je odluku o najmu jedne prostorije i praonice.U tom će prostoru najvjerojatnije, ako se zadovolje svi uvjeti, biti otvoren kafić. (vt)
MURSKO SREDIŠĆE
Odbor za proračun i financije
Na protekloj sjednici Gradskog vijeća trebalo je biti formirano čak 13 raznih odbora, međutim, očito vlast i oporba nisu postigli dogovor oko sastava, pa je formiran samo jedan odbor, onaj za financije i proračun. U odbor su, na prijedlog “grupe vijećnika”, imenovani Dominik Hrženjak (HDZ), Ivan Goričanec (HDS) i Mario Nerer (SDP). (vt)
OREHOVICA
Znakovi
Na križanju ulica Nikole Tesle i Školske u Orehovici se neće postavljati “ležeći policajci”, već će iz Županijske uprave za ceste sigurnost djece u prometu pokušati povećati postavljanjem trepćućih, upozoravajućih znakova. (d)
KRIŽOVEC
Dijele troškove s Peklenicom
Temeljem odluke VMO-a Križovec da se konačno krene u popravak krovišta stare mrtvačnice na groblju koje Križovec dijeli s Peklenicom, troškove sanacije zajedno će pokriti Peklenica i Križovec. Također će podijeliti i troškove nabavke i ugradnje dviju slavina za vodu, popravak bojlera u mrtvačnici, kupovinu kanti, zamjenu razbijenih okna i bojenje okvira prozora. (vt)
HLAPIČINA
Pet tisuća kuna za klub
Jednoglasnom odlukom VMO Hlapičina, Nogometnom klubu “Mura” dodijeljena je donacija u iznosu od 5 tisuća kuna. Novac bi se trebao osigurati rebalansom gradskog proračuna. (vt)
STRAHONINEC
Prsluci đacima prvacima
Općina je kupila, a njen načelnik Franjo Lehkec učenicima prvih razreda Osnovne škole Strahoninec podijelio reflektirajuće prsluke za što sigurnije kretanje u prometu. Nabavka je stajala 800 kuna. U prvi razred u strahoninečkoj školi krenulo je 46 učenika. (vk)
ŠENKOVEC
Naknade
Općinsko vijeće Šenkovca donijelo je odluku o isplati naknada političkim strankama koje djeluju u Općinskom vijeću, kao i kandidatima za načelnika. Stranke će dobiti 1.500 kuna po vijećniku, dok će iznos od po 5.000 kuna primiti kandidati za načelnike na proteklim lokalnim izborima koji su izborili više od 10 posto glasova birača. (vk)
GORIČAN
Općinski stan u
prodaju
Općina Goričan prodat će jednu nekretninu u svom vlasništvu - stan u Školskoj ulici 41, površine 22,17 kvadratnih metara. Prodajna cijena odredit će se po procjeni stalnog sudskog vještaka i procjenitelja za graditeljstvo, a potom slijedi javni natječaj.(k)
DOMAŠINEC
Konačno “školski” semafor
Pred novu školsku godinu u Domašincu je postavljen “školski” semafor, stotinjak metara južnije od pješačkog prijelaza kod Škole. Vrijednost posla je 30 tisuća kuna, a trošak popola dijele Općina Domašinec i ŽUC.
DONJI KRALJEVEC
Umrlih više nego rođenih
U mjestima Općine Donji Kraljevec više ljudi umire nego se rađa, barem tako pokazuje općinska statistika o broju rođenih, odnosno roditelja koji su koristili općinsku pomoć za novorođeno dijete i o broju ukopanih na grobljima u mjestima Općine. Prošle godine rođenih je bilo 36, a umrlih 74. Ove je godine isti trend možda čak malčice zaoštren – dosad je rođeno 25 djece, a umrlo i pokopano 53 žitelja Općine.(k)
MIKLAVEC
Na
čekanju
Već tri mjeseca na čekanju su planirani radovi uz mrtvačnicu na groblju u Miklavcu jer i Općina Podturen čeka dozvolu za gradnju nadstrešnice koja je zapela u legalizacijskoj gužvi nadležnog županijskog ureda. Prema općinskim planovima, neveliku, ali prijeko potrebnu, nadstrešnicu vrijednu 80.000 kuna trebalo bi podići svakako prije 1. studenoga. (mb)
SIVICA
U centru park?
Oko 70.000 kuna izdvojit će se iz proračuna Općine Podturen (i nešto tehničkih kapaciteta ekipe koja obavlja javne radove) kako bi se centar Sivice, zeleni trokut u kojem je dosta - što samoniklog, što zasađenog drveća, parkovno uredio i opremio odgovarajućim parkovnim mobilijarom. Za tu ideju, međutim, treba projekt pejzažnog uređenja koji još nije napravljen. (mb)
VULARIJA
Struja
Hrvatska elektroprivreda poslala je u Općinu Orehovica ponudu za proširenje mreže javne rasvjete u Vulariji za 21.000 kuna. Kako je potrebno električnu energiju dovesti i na vatrogasni poligon, iz Općine očekuju popust na ovu uslugu. (d)

Izvor: 3046