Arhiva 19.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

Aktualnosti...

DOMAŠINEC
Povjerenstvo za ceste
U povjerenstvo za održavanje nerazvrstanih cesta odlukom Općinskog vijeća Domašinca imenovani su Ana Krznar, ona će mu i predsjedavati, zatim Stjepan Kovač, Matija Novak, Josip Bočkaj, svi iz Domašinca, te Slavko Hanić iz Turčišća.(k)
DOMAŠINEC
Branko Mezga kandidat za suca porotnika
Općinsko vijeće Domašinca dalo je prijedlog za listu kandidata za suce porotnike Županijskog suda u Varaždinu. Kandidat je Branko Mezga, umirovljeni zidar iz Kvitrovca. Prijedlog ide Međimurskoj županiji, koja će vjerojatno morati izbor suziti i prijedlog za desetoro kandidata uputiti Skupštini Varaždinske županije. Konačna odluka je u njenim rukama, jer je u Varaždinu sjedište suda.(k)
PALINOVEC
Uređuje se ulica u središtu
Počelo je uređenje glavne ulice u Palinovcu, na potezu od križanja za Turčišće do vatrogasnog doma. Ona će dobiti pješačku stazu, izdignutu iz razine ceste, s rubnicima, dok će s druge strane dobiti biciklističku stazu, u razini kolnika. Sam kolni trak bit će proširen za pola metra. Cesta je županijska pa će veći dio od oko 800 tisuća kuna potrebnih za uređenje osigurati ŽUC, dok će Općina Donji Kraljevec sudjelovati s tristotinjak tisuća - za staze. (d.k.)
SV. MARTIN NA MURI
Isplata pri kraju
Velik, dugogodišnji posao katastarske izmjere k.o. Gradiščak koštat će ukupno 2.891.730 kuna. Od toga je obveza Geodetske državne uprave 40 posto (1.156.692 kune), a ostatak je obveza Općine. Budući da je država svoje podmirila, ostaje još obveza Općine od 189.884,40 kuna, što bi trebalo biti isplaćeno do kraja ove godine. (vt)
HLAPIČINA
Ispitivanje kvalitete vode
Ispitivanje kvalitet vode i njezine ispravnosti te sigurnosti sustava mjesnog vodovoda u Hlapičini do sada se radilo 2 puta godišnje, a posao je obavljala ovlaštena ustanova iz Zagreba. Iako su do sada sva ispitivanja kvalitete vode bila pozitivna, zbog starosti cijelog sustava, donesena je odluka da se kontrole ubuduće vrše najmanje tri puta godišnje. (vt)
MURSKO SREDIŠĆE
Krediti za studente
Grad Mursko Središće uskoro će raspisati natječaj za dodjelu pet studentskih kredita studentima s područja Grada Mursko Središće. Grad za vrijeme studija pokriva troškove kamate na kredit, a za vrijeme otplate pokriva minimalno 1 posto iznosa kamate na kredit. Prema pravilniku, Grad u slučaju izvrsnih rezultata, može u potpunosti na sebe preuzeti otplatu kamata.(vt)
DOMAŠINEC
Uprava groblja
Općinsko vijeće Domašinca imenovalo je upravu groblja u Domašincu. Upravom će predsjedavati Višnja Plevnjak iz općinske uprave, a članovi su Dragutin Furdi, predsjednik OV-a, Antun Tot, Josip Tomašek i Matija Novak, sva trojica iz Domašinca.(k)

Izvor: 3047