Arhiva 21.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Aktualnosti... u sedam dana

SLAKOVEC
DPU za Brezinku
Uređenje lokaliteta Brezinka u Slakovcu bilo je predmet donošenja Detaljnog plana uređenja kojim se bavilo i Općinsko vijeće u Nedelišću. Brezinka je u neizgrađenom dijelu naselja, na površini od 16 hektara. Njome će Slakovec dobiti novi prostor s građevnim česticama obiteljske, sportsko-rekreativne namjene i drugih društvenih namjena. (l)

DONJI KRALJEVEC
Studentima deset stipendija
Općina Donji Kraljevec dodjeljuje deset stipendija studentima sa svog područja koji se školuju na sveučilištima u Hrvatskoj. Ispunjene obrasce prijave i prateću dokumentaciju za sudjelovanje u natječaju treba do 27. studenoga dostaviti u Općinu Donji Kraljevec, Kolodvorska 52D, u Donjem Kraljevcu. Obrasce se može podići u Općini ili na njenim internestskim stranicama, na adresi www.donjikraljevec.hr.(k)

GORIČAN
Komisija za pritužbe
U komisiju za predstavke i pritužbe, kao pomoćno radno tijelo Općinskog vijeća Goričana, imenovani su Stjepan Sinković, Bojan Dominić i Ivica Mlinarić.(k)

DRŽIMUREC
Još elektroinstalacije
Od radova koje je još potrebno napraviti u preuređenim prostorijama za udruge te Mjesni odbor u Držimurcu ostalo je postavljanje elektroinstacija. Ukupna investicija doseže 320.000 kuna. (d)

MALA SUBOTICA
Prilazni put
Nedavno je uređen prilazni put groblju Benkovec - Jurčevec u M. Subotici te parkiralište. Investicija je vrijedna 150.000 kuna. (d)

PALOVEC
Fasada
Pred okončanjem je i izgradnja nadstrešnice na mrtvačnici na palovečkom groblju, a ukazala se potreba za obnovom, barem, prednjeg dijela fasade objekta, smatra načelnik Općine M. Subotica Vladimir Domjanić. Za navedene radove potrebno je 330.000 kuna. (d)

DONJA DUBRAVA
Novi tlakovci
Ugradnjom betonskih tlakovaca i rubnjaka ispred mrtvačnice u Donjoj Dubravi završene su ovogodišnje aktivnosti Općine na uređenju mjesnog groblja. U posljednjim su radovima stare kulir ploče zamijenjene novim tlakovcima površine 255 črtvornih metara. Radove je izvela tvrtka HOGRA iz Mihovljana.Vrijednost radova iznosi 30.244 kuna, a platila ih je Općina. (mg)

SVETI KRIŽ
Plan
Zasjedalo je Vijeće mjesnog odbora Svetog Križa čiji su članovi donijeli plan rada za 2014. godinu. Nastavit će se uređenje prostora vatrogasnog i društvenog doma, hortikulturno uređenje naselja i nabava informatičke opreme, a u planu je i završetak pješačko-biciklističke staze u Ul. Augusta Šenoe. (d)

MALA SUBOTICA
Kanalizacija pri kraju
Izgradnja kanalizacije u Ul. Alojzija Stepinca u Maloj Subotici privodi se kraju te su u tijeku pregovori zbog proširenja radova u odnosu na planirane. Posluže li vremenske prilike, do kraja godine bi u ovoj ulici trebala biti izgrađena i pješačko-biciklistička staza, vijećnike je izvijestio načelnik Općine Vladimir Domjanić. (d)

GORNJI HRAŠĆAN
Društveni dom
Rekonstruira se društveni dom u Gornjem Hrašćanu. Proračun Općine Nedelišće osigurao je 50, a Ministarstvo kulture 200 tisuća kuna za radove koji su ovih dana u tijeku. Izvodi se hidroizolacija zgrade koja je ujedno i najveći izdatak od 130 tisuća kuna. Bit će uvedeno i centralno grijanje vrijedno 80 tisuća kuna te uređen okoliš objekta i fasada. (al)

ČAKOVEC
Zapovjednik
Predsjedništvo Vatrogasne zajednice MŽ donijelo je odluku da zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Čakovec po položaju postaje član Zapovjedništva, ako nije već izabran drugim putem.
Ovom je odlukom zapovjednik JVP-a Mladen Kanižaj postao osamnaesti član Zapovjedništva VZ-a MŽ u ovom mandatu.(k)

DEKANOVEC
Za svaki slučaj
Da bi se osigurala tekuća likvidnost Općine Dekanovec u slučaju da proračunski priljevi ne pokrivaju proračunske izdatke, Općinsko vijeće dalo je ovlaštenje načelniku Ivanu Hajdaroviću zaključiti ugovor o tzv. prekoračenju po poslovnom računu općine.”Minus” se otvara do iznosa od 300.000 kuna, a ugovorom će se pokriti 2014. godina. (mb)

OREHOVICA
Povjerenstvo
Općinsko vijeće Orehovice imenovalo je povjerenstvo koje će se baviti domenom koncesije za dimnjačarske poslove u čijem su sastavu Branko Sušec (predsjednik), Marko Hunjadi te Tamara Hrelja.

GORIČAN
Komisija za poljoprivredu
U Komisiju za poljoprivredu, odlukom Općinskog vijeća Goričana, imenovani su Franjo Šavora, Leonard Gudlin, Zvonko Krznar.(k)

DONJI KRALJEVEC
Ruska kuhinja
U Hotelu Kralj u D. Kraljevcu 23. studenoga održat će se tradicionalna manifestacija Ruska kuhinja na međimurskom stolu, u organizaciji članova Udruge ruskog govornog područja u Međimurju Kalinka.
U okviru manifestacije održat će se i III. smotra stvaralaštva djece i mladeži Ruska riječ.

GORIČAN
Stipendije
Općina Goričan proteklog je tjedna raspisala natječaj za dodjelu deset studentskih stipendija za tekuću akademsku godinu.
Iz proračuna će se, kao i protekle studentske godine, izdvojiti 50 tisuća kuna.
Po studentu, stipendija iznosi od 300 do 500 kuna, ovisno o mjestu studija. Glavni kriterij i ovaj je put socijalni status obitelji korisnika stipendije.(zč)

OREHOVICA
Međunarodna suradnja
Općina Orehovica ima odbor za međunarodnu i međuopćinsku suradnju u čijem su sastavu Franjo Bukal (predsjednik), Branko Sušec, Marko Balog i Mirjana Sečan. (d)

NEDELIŠĆE
Kozmetika
Jednoglasna je podrška data izmjenama i dopunama Statuta Općine Nedelišće na sjednici Općinskog vijeća.
Vijećnici su time prihvatili izmjene u Statutu koje su doslovno kozmetičke prirode i ne donose bitne promjene u dokumentu, a Odboru za Statut, Poslovnik i propise data je obveza da izradi pročišćeni tekst dokumenta. (al)

Izvor: 3056