Arhiva 25.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Aktualnosti... u sedam dana

ČAKOVEC
Osnovani klubovi vijećnika
Formirani su Klubovi vijećnika u Gradskom vijeću Čakovca. Predsjednik onog najbrojnijeg – SDP i MDS-a, je Jurica Horvat. Klub HNS-a vodit će Nenad Hranilović, HSU-a Dragutin Bajsić, HDZ-a, HSLS-a i HDSS-a Sunčana Glavak, a Klub vijećnika Hrvatskih laburista – Stranke rada Rajko Bulat. (vk)
PRELOG -
CIRKOVLJAN
Želje
Ministarstvu gospodarstva iz Grada Preloga kandidiraju projekt rasvjete od Preloga do Cirkovljana:
- S obzirom na uređenje prometnica koje je nedavno završeno, želja nam je okončati taj posao postavljanjem rasvjete na cijeloj dionici od Preloga do Cirkovljana - kaže gradonačelnik Ljubomir Kolarek. (d)
NEDELIŠĆE
Naučite svirati
I ovog ljeta Škola sviranja Suita poziva odrasle, mladež i osnovnoškolce na Ljetnu školu sviranja gitare, sintesajzera, harmonike, trube, glasovira, bubnjeva i saksofona. Škola traje tijekom srpnja i kolovoza u odjelima u Nedelišću i Čakovcu, a sve dodatne informacije mogu se dobiti od voditelja Deana Mošmondora na telefon 098/ 749-174.
SELNICA
Porotnik
Odlukom Općinskog vijeća Selnice, na listu kandidata za imenovanje sudaca porotnika pri Županijskom sudu u Varaždinu predložen je Stjepan Kraljić, rođen 31. srpnja 1951. godine, (u Žiškovcu) iz Merhatovca, umirovljenik koji na toj dužnosti već bio i u prethodnom mandatu. (m)
OREHOVICA
Zasada bez
naknade
Općinsko vijeće Orehovice na prvoj je radnoj sjednici donijelo odluku prema kojoj zamjenici načelnika neće primati naknadu za obavljanje svojih dužnosti. No, predsjednik Vijeća Branko Sušec iznio je prijedlog da vijećnici do rebalansa proračuna razmisle o eventualnoj mogućnosti izmjene odluke te određivanja simbolične naknade zamjenicima. (d)
MALA
SUBOTICA
Novi
projekt
Most u Ulici braće Radić u Maloj Subotici nije dobro isprojektiran, obavijestio je vijećnike općinski načelnik Vlado Domjanić.
- Prethodni projekt nije riješio problem te kreće javna nabava za novi projekt - kaže Domjanić. (d)
ČAKOVEC
Mjerenje tlaka
Udruga invalida rada za svoje članove 24. srpnja, od 9 do 11 sati organizira mjerenje tlaka i šećera u krvi. Akcija će se, uz podršku djelatnika Doma zdravlja, provesti u prostorijama Udruge, u Čakovcu, u Schulteissovoj 19.
ČAKOVEC
Odbor za društvene djelatnosti
Novi Odbor za društvene djelatnosti Gradskog vijeća Čakovca činit će Toni Fažon, koji je izabran za predsjednika, te članovi Boris Jeđud, Ranka Liković, Melita Hižman i Dražen Blažeka. (vk)
ŠENKOVEC
Turk,
Novak, Golub za uređenje
Franjo Turk, Vladimir Novak (stariji) i Siniša Golub imenovani su članovima Komisije za uređenje naselja, očuvanje okoliša, poljskih puteva i procjena šteta od elementarnih nepogoda Općinskog vijeća Šenkovca. (vk)

NEDELIŠĆE
Odbor za komunalni red
Imenovan je Odbor za komunalnu djelatnost, prostorno uređenje i zaštitu okoliša - tijelo koje je dio Općinskog vijeća. Predsjednik je Željko Kofjač, a članovi su Ivan Krištofić, Anica Gavez, Drago Feher i Radovan Juras.
LOPATINEC
Vijeće MO-a
U Vijeće mjesnog odbora Lopatinec na posljednjim su izborima izabrani Stjepan Perko, Mladen Tomašić, Ivan Perko i Franjo Posavec iz redova HSS-a te Antun Korunić, Ivan Petričević i Ivan Dobošić s liste HNS-HSLS. Predsjednik VMO-a je Stjepan Perko. (l)
MALI
MIHALJEVEC
Formiran VMO
Vijeće mjesnog odbora Lopatinec imenovalo je svoj novi saziv nakon izbora. Predsjednikom je imenovan Damir Novak (SDP), ujedno i zamjenik načelnika Općine Sveti Juraj na Bregu, a članovi su Ivan Novak i Valentino Mikulaj iz SDP-a te Miroslav Horvat i Goran Mezga s liste HSS-HNS-HSU.
DONJI
KRALJEVEC
Stožer zaštite i spašavanja
Stožer zaštite i spašavanja Općine Donji Kraljevec u sljedećem četverogodišnjem razdoblju činit će Snježana Pongrac, zamjenica općinskog načelnika, kao načelnica Stožera, zamjenica će biti Boža Tizaj, pročelnica JUO-a, Ferid Kašmo iz Državnog ureda za zaštitu i spašavanje, Kristijan Vuk kao predstavnik PU međimurske, Ljiljana Fujs, dr. med., Marijan Blažeka, zapovjednik DVD-a Donji Kraljevec, i Vladimir Srpak, dipl. ing. agr.(k)
BELICA
500 kuna za bebe
Općina Belica – u skladu sa svojim socijalnim programom - za novorođeno dijete isplaćuje 500 kuna. No, roditelji novorođenčeta ipak se moraju potruditi: da bi ostvarili pravo na donaciju za novorođeno dijete, u općinski ured treba donijeti dokaz o prebivalištu (dovoljna je preslika osobne iskaznice jednog od roditelja), izvadak iz matice rođenih ili rodni list novorođenčeta te podatak na koji račun roditelj(i) žele primiti donaciju. (mb)
SELNICA
Povjerenstvo za štete
Općinsko vijeće Selnice poljoprivredu, gospodarstvo i procjenu šteta od elementarnih nepogoda povjerilo je jednom povjerenstvu. U njega su imenovani Mijo Kocijan (predsjednik, vijećnik u aktualnom mandatu), Miro Perčić, Davor Kočila, Tomislav Tomšić i Drago Novak, ljudi koji strukom ili djelatnošću odgovaraju zadacima povjerenstva. (mb)
DONJA
DUBRAVA
21 nova žarulja
Proteklog tjedna po ulicama Donje Dubrave izvršena je druga ovogodišnja kontrola i popravak javne rasvjete. Zamijenjena je ukupno 21 žarulja, što je Općina čakovečkoj Elektri platila 3.000 kuna. Godišnje se za popravak javne rasvjete u ovom mjestu izdvaja oko 10.000 kuna.(zč)
OREHOVICA
Prinudni upravitelj
U stambeno - poslovnom objektu u Orehovici (u kojem se nalazi ambulanta) došlo je do kvara na vodovodnim instalacijama, što je u konačnici otkrilo da zgrada nema upravitelja. Zato je općinski načelnik za prinudnog upravitelja odredio poduzeće Stanorad iz Čakovca. (d)
OPOROVEC
Sportski park
U narednom će se razdoblju u Oporovcu nastaviti uređenje sportskog parka. Kako saznajemo od gradonačelnika Preloga Ljubomira Kolareka, na terenima će se urediti i košarkaško igralište. (d)

Izvor: 3039