Arhiva 01.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Aktualnosti... u sedam dana

NEDELIŠĆE
Odbor za poljoprivredu
Odbor za poljoprivredu i procjenu štete od elementarnih nepogoda koji je imenovan kao tijelo Općinskog vijeća Nedelišća čine Hrvoje Kolman kao predsjednik te Stjepan Novak, Krunoslav Bratković, Zvonimir Lesar i Matija Žugec kao članovi (l)
PRELOG
Staza kod crkve
U plan nabave Grada Preloga za ovu godinu uvrštena je i investicija vrijedna oko 65.000 kuna - rekonstrukcija staze ispred preloške župne crkve. (d)
ČAKOVEC
Za Porcijunkulovo besplatan internet
U vrijeme održavanja manifestacije Porcijunkulovo Grad Čakovec omogućit će svim gostima u centru grada besplatnu internetsku, odnosno wi fi vezu. Proteklih se dana odabirala tvrtka koja će spomenutu uslugu ponuditi najpovoljnije. (vk)
DONJI KRALJEVEC
Bez naknade
Općinsko vijeće Donjeg Kraljevca izmijenilo je odluku o priključenju na komunalne vodne građevine (vodovod i kanalizaciju) kojom je ukinulo obvezu plaćanja naknade za priključenje. Vijeće je time općinsku odluku uskladilo s promjenama Zakona o vodama donijetim u svibnju, kojima je ukinuta mogućnost lokalne samouprave da ubire tu naknadu.(k)
MALA SUBOTICA
Radovi kasne
Malosubotičkog načelnika Vladimira Domjanića naljutilo je otezanje završetka radova u Ulici Alojzija Stepinca u M. Subotici: Radovi na kanalizaciji trebali su biti gotovi u svibnju i, usprkos dugoj zimi, u kašnjenju ima i krivnje izvođača koji na teren ne izlazi s dovoljno ljudi i mehanizacije - kaže načelnik Domjanić. (d)
DRŽIMUREC
Ugovor
S tvrtkom Kontura iz Varaždina bit će sklopljen ugovor o uređenju prostorija Mjesnog odbora i udruga u Držimurcu - Strelcu. Navedena tvrtka bila je najpovoljniji ponuđač na natječaju. Vrijednost radova je oko 300.000 kuna, a Općini M. Subotica iz državne je blagajne za ovu namjenu stiglo 200.000 kuna. (d)
PRELOG
Križanje u centru
Rekonstrukcija križanja u centru Preloga (kod gradske uprave) koštat će oko 828.000 kuna.
Pedeset posto iznosa trebala bi pokriti Županijska uprava za ceste i Hrvatske ceste, a preostalu polovicu Grad Prelog. Gradonačelnik Ljubo Kolarek nada se da bi realizacija mogla krenuti već ove godine - s obzirom da su projekti dovršeni. (d)
DRAŠKOVEC
Ulaganja
U tijeku je projektiranje nadstrešnice na grobnoj kući na draškovečkom groblju. Tijekom ove godine uredit će se i ulice u kojima su potrebni zahvati, saznajemo od gradonačelnika Preloga Ljubomira Kolareka. (d)
HEMUŠEVEC
Putem kralja Zvonimira
Radovi na uređenju Ulice kralja Zvonimira u Hemuševcu nastavljaju se, u okviru redovnih ulaganja u uređenje naselja preloškog područja. (d)
NEDELIŠĆE
Tko će brinuti o imovini Općine
Općinsko vijeće u Nedelišću imenovalo je članove tijela koja svojim radom predstavljaju jednu od okosnica rada Vijeća. Tako je u Komisiju za procjenu, prodaju i kupnju imovine i provođenje natječaja imenovan Josip Debelec kao predsjednik, a članovi su Branka Habula, Silvije Bacinger, Petar Križnar i Marijan Fegeš. (l)
ŠENKOVEC
Modernizacija u radu OV-a
Načelnik Šenkovca Saša Horvat najavio je kako će Općina svakom vijećniku kupiti usb stick te će im materijali za sjednice biti dostavljani elektronskim putem.
-Time će se nešto uštedjeti na papiru. Ne bi propali da i dalje koristimo papire, no, ovime će se ujedno pojednostaviti cijela procedura, rekao je Horvat. (vk)
PRIBISLAVEC
Ulaganja u romsko naselje
Među projektima zapisanima u listi želja, odnosno planu razvojnih programa Općine Pribislavec za razdoblje od ove, pa do 2015. godine su i oni koji se odnose na romsko naselje. Tamo se planira osnivanje multikulturalnog centra, prvenstveno za predškolski odgoj djece, zatim uređenje dječjeg igrališta te, kako se navodi u planu, postavljanje crkvenog obilježja. Ukupna vrijednost spomenutog procjenjuje se na 320.000 kuna. (vk)
SLEMENICE
Udruga mladih
Na inicijativu Daniela Oletića, u Slemenicama je osnovana Udruga mladih. Članovi su si na nedavno održanoj osnivačkoj skupštini kao prioritete zacrtali izgradnju terena za odbojku na pijesku te manjeg dječjeg parka u kojem bi postavili nekoliko ljuljački, tobogana i klackalica. Podršku Mjesnog odbora imaju, a nadaju se i suradnji s Gradom Čakovcem. (vk)
ČAKOVEC
Naša budućnost
Savez udruga osoba s invaliditetom proveo je projekt pod nazivom Naša budućnost! koji financira HEP-a. Opći cilj provedbe projekta bio je osnažiti članove Saveza udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije i članica udruga te ojačati njihove sposobnosti i kapacitete, kao pretpostavku organizacijskog razvoja i financijske stabilnosti i samoodrživosti. Na radionicama pod vodstvom trenera Tea Petričevića izrađen je Strateški plan Saveza za razdoblje do 2017. godine i Operativni plan Saveza za 2013.godinu.
M. SUBOTICA
Asfalt iduće godine
Završava se projektna dokumentacija za pješačko-biciklističku stazu u Ul. A. Stepinca, u Maloj Subotici te bi radovi mogli početi u jesen. Asfaltni sloj polagat će se u proljeće 2014. godine. (d)
SELNICA
Hrženjak nad financijama
Komisija za financije i proračun Općinskog vijeća Selnice – s obzirom na nezivodno stanje općinske kase – vjerojatno će biti među najzaposlenijim radnim tijelima Vijeća. Nad financijama će bdjeti, kao predsjednik komsije, Vladimir Hrženjak, vijećnik u aktualnom mandatu, a članovi su još Kruno Živčec i Branko Panić, dvojica bivših vijećnika. (M)

Izvor: 3040