Arhiva 08.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Aktualnosti... u sedam dana

PLEŠKOVEC
VMO izabran i imenovan
U peteročlano Vijeće mjesnog odbora Pleškovca imenovani su sve redom članovi Hrvatske narodne stranke. Predsjednik VMO-a je August Čurin, a članovi su Antun Čurin, Danica Begović, Ivan Čurin i Dragica Vugrinec. (l)
D. DUBRAVA
Stožer zaštite
Općinsko vijeće Donje Dubrave imenovalo je sedmočlani Stožer za zaštitu i spašavanje. Njegov načelnik bit će Dražen Miser, a zamjenik Dragutin Mikulan. Uz njih, u Stožer su ušli Ladislav Soke, Marijan Hajdinjak, Ivan Dolenec, dr. med. Marinko Lisjak, dr. vet. Vladimir Žinić, Terezija Hrašćanec i Ivan Štefić.(mg)
PRELOG
Slogi 40.000 kuna
Članovi Kulturne udruge Seljačka sloga iz Preloga, prema programu financiranja javnih potreba u kulturi Grada Preloga, mogu računati na 40.000 kuna pomoći iz gradske blagajne. (d)
PRIBISLAVEC
Otvorena ljekarna
Od 1. kolovoza Pribislavec ima ljekarnu. Vlasnica je mr. sc Jagoda Ćerić, a ljekarna je smještena u zgradi Općine. Na parne datume radit će između 8 i 17 sati, na neparne između 13 i 19, a subotom od 9 do 11,30 sati. (vk)
ČAKOVEC
Obnova Novakove
U nizu prometnica koje se ovo ljeto obnavljaju na području Grada Čakovca uskoro slijedi i rekonstrukcija Ulice dr. Ivana Novaka. Obnovit će se cesta dužine 800 metara, a vrijednost radova bit će 780.000 kuna. (vk)
ŠENKOVEC
Općinska priznanja
Općina Šenkovec raspisala je javni poziv za dodjelu općinskih priznanja za proteklu godinu. Ona će biti dodijeljena na skorašnjoj svečanosti u povodu Dana Općine. (vk)
KRIŽOVEC
Nastavak izgradnje staze
Nastavak izgradnje pješačko-biciklističke staze u Križovcu zapeo je na lokacijskoj dozvoli, pa se time pozabavio i stručni gradonačelnikov kolegij. Za ubrzanje procedure dobivanja lokacijske dozvole, kako bi se s radovima moglo početi što prije, zadužen je tajnik Grada. (vt)
SV. MARIJA
Nova pročelnica JUO-a
Općinsko Povjerenstvo za provedbu natječaja, između četiri pristigle ponude i molbe za posao pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Sveta Marija i od toga dvije koje su zadovoljavale uvjete, odabrao je molbu Ivanke Herc Kaser iz Svete Marije. Nova pročelnica počinje s radom drugog rujna ove godine, nakon što se zakonski provede natječajna procedura. Općina Sveta Marija već je dva puta raspisivala natječaj za novog pročelnika, ali je u predizborno vrijeme prvi natječaj poništen.
Izbor novog pročelnika prepušten je aktualnoj vlasti.(zč)
PALOVEC
Nadstrešnica
Nadstrešnica na palovečkom groblju bit će završena u planiranom roku, nadaju se u Općini Mala Subotica, s obzirom da je i u ovoj investiciji poremećena dinamika radova. (d)
VUKANOVEC
Željku Tomašiću nagrada Karlovca
Uz Dan Karlovca, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Karlovca dodijeljene su nagrade najzaslužnijima za razvoj i promociju Grada. Među njima je i jedan Međimurac, Željko Tomašić, rodom iz Vukanovca u Općini Gornji Mihaljevec. Nagrađen je kao predsjednik Regionalne organizacije za zaštitu potrošača. Gradonačelnik Karlovca Damir Jelić zahvalio je i čestitao dobitnicima. (al)
OKRUGLI VRH
Imenovani članovi VMO-a
U Vijeće mjesnog odbora Okruglog Vrha imenovano je petero članova. Predsjednica je HNS-ova Vesna Krnjak, a članovi su Dragutin Jambrović i Kristijan Bistrović iz HNS-a te Zvonko Mikulan i Marijan Moharić kao nezavisni vijećnici. (l)
ČAKOVEC
Dramske radionice
Centar za kulturu Čakovec, Kazališna družina Pinklec i Dramski studio Dada organizatori su Ljetnih dramskih radionica za djecu od 6 do 12 godina. Posljednji ciklus radionica odvijat će se od 12. do 16. kolovoza, a upisi su 9. 8. (u 17 sati). Cijena je 100 kuna, a voditelj je Bruno Kontrec, glumac KD-a Pinklec. Radionice su uvod u Dramsko učilište koje će se održavati od rujna 2013. do lipnja 2014. (th)
PRELOG
Dotacije iz gradske blagajne
Prema aktualnom programu financiranja potreba u kulturi Grada Preloga, Književni krug te Priločka amaterska scena ove godine raspolažu s po 5.000 kuna.
MALA SUBOTICA
Načelniku 5.000 kuna
Većinom glasova, Općinsko vijeće M. Subotice donijelo je odluku da će načelnik volonter za svoj rad primati naknadu od 5.000 kuna mjesečno. (d)
PRELOG
Mladost
Djelatnici tvrtke Elektrocentar iz Ivanić Grada rade na gradilištu stadiona Mladosti u Prelogu, a gradonačelnik Ljubomir Kolarek najavljuje da će se prva utakmica na ovom terenu igrati najkasnije do kraja ljeta iduće godine. (d)
PRELOG
Žene povele Rotary club
U preloškom Rotary clubu te Inner wheel clubu došlo je do redovnog imenovanja novih predsjednika, tj., predsjednica: Rotary club u narednih će godinu dana voditi Ljiljana Trstenjak, a Inner wheel Suzana Dominić. (d)
DRAŠKOVEC
Prijateljima
Izmjenama programa javnih potreba u kulturi Grada Preloga, Udruzi Prijatelji sv. Roka iz Draškovca osiguran je godišnji iznos od pomoći od 5.000 kuna. (d)
PRIBISLAVEC
Uređenje doma
Općinsko vijeće Pribislavca donijelo je odluku o provedbi postupka javne nabave za unutarnje uređenje Kulturnog doma, odnosno sanaciju sportske dvorane. Investicija je ukupno vrijedna 116.000 kuna, od čega je 70.000 osiguralo Ministarstvo kulture, dok će preostala sredstva izdvojiti Općina. (vk)

Izvor: 3041