Arhiva 05.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

AKTUALNOSTI... ukratko

DONJI
KRALJEVEC
Plaćen stari dug Hrvatskim vodama
Općina Donji Kraljevec nedavno je isplatila zaostalu obvezu prema Hrvatskim vodama, po osnovi prikupljene vodne naknade koja se naplaćuje zajedno s komunalnom naknadom. S krajem prošle godine zaostatak je dosegao 860 tisuća kuna, odnosno dvije redovne godišnje obveze. Općina je tako uklonila jedno od opterećenja u svojoj poslovnoj bilanci. Obveza za ovu počela se isplaćivati, više neće biti gomilanja zaostatka.(k)
PRELOG
Stadion
Na stadionu Mladosti u Prelogu trenutno se obavljaju radovi na uređenju glavnog i pomoćnog igrališta, i to od zatravljenja, preko odvodnje i navodnjavanja do postavljanja opreme.
U ovoj će fazi biti postavljena rasvjeta pomoćnog igrališta. Ukupna vrijednost radova doseže 1,869.892 kune.
OPOROVEC
Uređenje sportskog parka
U tijeku je druga faza radova u sportskom parku u Oporovcu tijekom koje će se urediti okoliš odbojkaškog igrališta te košarkaški i rukometni teren.
Radove financira Grad Prelog, a posao obavljaju djelatnici Pre-koma.
Vrijednost ulaganja u ovoj fazi iznosi oko 100.000 kuna. (d)
PRELOG
Uređena Fijolica
Djelatnici zaposleni putem programa javnih radova proteklih su dana uredili dvorište te očistili unutarnji prostor Dječjeg vrtića Fijolica u Prelogu.
KOTORIBA
Zakašnjeli radovi
Zbog loših vremenskih prilika i kašnjenja izvođača radova, još nisu završeni radovi na izgradnji kanalizacije u Ulici Dragutina Domjanića za koje su sredstva u cijelosti osigurale Hrvatske vode.
Ove godine, uz završetak tih radova, bit će završen spoj kanalizacija ispod ceste na ulazu u Kotoribu, s već izgrađenom kanalizacijom u Ulici I.G. Kovačića te izvođenjem dva kišna preljeva.(mg)
OREHOVICA
Komu-
nalna
djelatnost
U sastavu odbora za komunalnu djelatnost, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Općine Orehovica su Marko Hunjadi (predsjednik), Željko Martinec, Zlatko Orsag, Mato Kalanjoš i Vlado Kolar. (d)
ŠENKOVEC
Zemljište u zakup Stanku Škrobaru
Posebnom odlukom, Općinsko vijeće Šenkovca dalo je u zakup poljoprivredno zemljište Stanku Škrobaru iz Brezja. On je dugogodišnji zakupac, no, odluka se svake godine donosi iznova. Godišnja zakupnina iznosi 930 kuna. - Možemo biti sretni što imamo nekog tko želi raditi, prokomentirali su vodeći ljudi Općine.(vk)
PRELOG
Prevencija
Gradsko vijeća Preloga imenovalo je Vijeće za prevenciju koje će voditi gradonačelnik Ljubomir Kolarek (predsjednik tijela) te Ivan Sokač (načelnik Policijske postaje Prelog) kao potpredsjednik Vijeća. (d)

NEDELIŠĆE
Škola
sviranja
Počeli su upisi u školu za synthesizer, harmoniku, glasovir, gitaru, bas gitaru, bubnjeve, saksofon, klarinet, trubu i pjevanje. Nastava se održava u novim prostorima u Čakovcu i Nedelišću. U SUITI u Nedelišću očekuje vas vlasnik Dean Mošmondor i još nekoliko najpoznatijih glazbenih stručnjaka i pedagoga. Informacije na 098/74-91-74 i 040/821-732.
PRELOG
Društvene djelatnosti
Prema odluci Gradskog vijeća Preloga, imenovan je odbor za društvene djelatnosti na čijem čelu je Ignac Belić. (d)
ČAKOVEC
Šaljite programe
Grad Čakovec korisnicima svog proračuna uputio je poziv neka dostave programe rada i financijske planove za 2014. godinu. To se odnosi na ustanove predškolskog odgoja, kulturne ustanove i institucije, amaterske kulturne udruge i pojedince, organizacije tehničke kulture, sportske klubove i udruženja, udruženja s područja socijalne skrbi i humanitarne udruge, udruženja građana, vjerske organizacije, ustanove i udruženja s područja zdravstva, osnovne škole te ostale udruge, poduzeća i pojedince. (vk)
MALA
SUBOTICA
Hortikultura
Nakon izgradnje kanalizacije te asfaltiranja Ulice Alojzija Stepinca u Maloj Subotici, tamošnje Vijeće mjesnog odbora želi ulici vratiti negdašnji sjaj. Stoga će izraditi prijedlog financijski prihvatljivog rješenja hortikulture na ovoj lokaciji.
ČAKOVEC
Kovač:
Vozači oprez
Povodom početka školske godine, i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač sudionicima u prometu, posebno vozačima, uputio je apel da povećaju oprez u prometu zbog povratka djece u vrtiće i škole.(vk)
PRELOG
Aktivnima
Sukladno izmjenama programa financiranja javnih potreba u kulturi Grada Preloga, aktivnim članovima preloške Udruge umirovljenika povećana je godišnja dotacija novca. S prvobitno planiranih 13.000 kuna, umirovljenici će u 2013. raspolagati s 23.000 kuna podrške iz gradskog proračuna. (d)
OREHOVICA
Gospodarstvo
Načelnik Općine Orehovica Franjo Bukal na čelu je odbora za gospodarski razvoj ove općine, a članovi tijela su i Tamara Hrelja, Viktor Pintarić, Dragutin Vurušić i Dražen Matjašec. (d)
ŠENKOVEC
Etički
kodeks
Općinsko vijeće Šenkovca usvojilo je etički kodeks. Taj dokument ima dva cilja – poboljšati komunikaciju između vijećnika i mještana te ujedno vijećnike potaknuti na međusobno poštivanje. To je institut na koji ćemo se pozivati ako se dogodi nešto što se ne bi smjelo događati. Srećom, svađa između vijećnika, izuzev povremenih trzavica, ni dosad nije bilo, rekli su čelnici Općine. (vk)
MALA
SUBOTICA
Groblje Benkovec - Jurčevec
Do 1. studenoga uredit će se i pristup malosubotičkom groblju Benkovec - Jurčevec. Asfaltirat će se pristupni put te parkiralište.

Izvor: 3045