Arhiva 26.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

Aljkavost u “Ulici žrtava ŽUC-a”?

Međimurje je pozvano u Ulicu Vladimira Nazora, u Podbrestu u kojoj dio stanara trpi posljedice loše izvedenog sustava oborinske odvodnje. Najgora je situacija na kućnom broju 66, kod Dragutina Radovića čije dvorište za svakog pljuska postaje jezero.
- Obilnije oborine ne mogu primiti kanali uz cestu, a kod mene je najgora situacija jer je upravo ovdje teren najniži. Za prošlog, velikog pljuska iz ovog se kanala sva voda izlijevala direktno u moje dvorište. Prometnica je sada u nadležnosti Županijske uprave za ceste, pa sam se nadao da će biti bolje nego kad je o njoj skrbila Općina Orehovica. Star je ovo problem i davno sam se zbog njega obraćao i općinskom načelniku Franji Bukalu, ali uzalud. Malog čovjeka nitko ne sluša.
Nažalost, ta se praksa nastavila: zvao sam u ŽUC i objasnio im problem. Došao je jedan njihov djelatnik, fotografirao poziciju i - ništa se nije promijenilo nabolje.
Pokušali su iz ŽUC-a proširiti i odmuljiti odvodni kanal, ali to nije rješenje zbog nagiba tla - kaže Dragutin Radović.
U produžetku Ulice V. Nazora živi i obitelj Jovanović. Njihova je kuća na podignutom terenu, pa im se oborinske vode ne slijevaju u dvorište, no, imaju prigovore za ŽUC:
- Problem s odvodnjom neće se riješiti dok god u ŽUC-u budu očekivali da voda počne teći uzbrdo! I površan pogled na iskopan kanal dovoljan je da vidite kako je nagnut prema kućama, a trebalo biti biti suprotno. Pred našim domom je zid koji presijeca taj odvodni kanal, no, trenutno su nam iz ŽUC-a rekli da ga ni pod koju cijenu ne smijemo sami rušiti jer se ispod nalazi plinski vod i svaka intervencija nenadležne osobe mogla bi biti kobna. Djelatnici Županijske uprave za ceste prilikom zadnjih radova na odvodnom kanalu prilaz poljskom putu usmjerili su preko mog zemljišta, što također govori u prilog činjenici da se posao obavlja aljkavo - pojašnjava Đurđica Jovanović, još jedna stanovnica “Ulice žrtava ŽUC-a” u Podbrestu.
Željka Drljić

Izvor: 3048