Arhiva 03.11.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

ANDRIJA ZVONAR IZ DONJEG VIDOVCA PROSLAVIO STOTI ROĐENDAN

Iako hoda uz pomoć štapa, slabije čuje i usporeno govori, Andrija Zvonar iz Donjeg Vidovca s veseljem je dočekao proslavu svog stotog rođendana.
Prije ovih kiša skupio je po dvorištu sve jabuke i sa zetom Matijom ih pripremio za pečenje rakije. Oko njega su se skupili čestitari koji su, kao i obično u takvim prigodama, pokušali saznati tajnu dugovječnosti.
- Nema tu tajni, rekao je Andrija koji je stotu doživio u srijedu, 20. listopada.
Život bez stresa i čašica rakije natašte. Danju puno kretanja i kuhana hrana – nasmijao se i pogledao svoju suprugu Margitu. Ona je uz njega provela punih 67 godina. Devedesetu je proslavila u lipnju. Bila je vrijedna domaćica i supruga, a on stolar.
Kćerka Elizabeta (66), koja živi u Zagrebu sa svojom obitelji, roditelje često posjećuje, a mlađa Ivanka (53) živi s obitelji nekoliko kuća dalje i uvijek im je pri ruci.
Andrija Zvonar 60 godina bavio se i pčelarstvom, pa je možda i med pridonosio njihovom zdravlju, rekli su prijatelji. Ipak, iako zajedno imaju 190 godina, priznaju da je to puno.
Najsretniji su kad se oko njih skupi četvero unuka, a najviše ih vesele dva praunuka, od kojih jedan nosi i pradjedovo ime.
Bračni su par povodom stotog rođendana slavljenika, osim obitelji, posjetili članovi župnog Caritasa, a slavlju se pridružio i župnik Mirko Pilaj.
Zinka Čižmešija

Izvor: 2897