Arhiva 02.09.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Asfaltiran Veliki Kozlovčak!

U subotu je u Svetom Urbanu održana prigodna svečanost povodom završetka radova na asfaltiranju ulice Veliki Kozlovčak. Iako je kiša malo poremetila protokolarni dio, pa je on premješten u dvoranu društvenog doma, ipak su gosti i uzvanici prošli novoizgrađenom cestom i zaključili da je posao doboro obavljen, pa će ona uskoro dobiti još i uporabnu dozvolu. Inače, ovo je jedna od rijetkih prometnica te kategorije u Međimurju za koju je ishođena sva potrebna dokumentacija prije gradnje. Asfaltiran kolnik dug je 922,80 metara, širok 3 metra, stajat će ukupno oko 400 tisuća kuna, a izgradili su ga djelatnici čakovečke „Tegre“.
Nakon što je načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik zaželio dobrodošlicu okupljenima u Velikom Kozlovčaku, župnik Župe Štrigova, mnsr. Leonard Logožar blagoslovio je cestu i sve ljude koji će je koristiti.
Poslije toga, program je održan u društvenom domu, a o ovom uspješno provedenom projektu u teško recesijsko vrijeme govorili su ravnatelj ŽUC-a Zoran Šarić, načelnik Stanislav Rebernik i župan Ivica Perhoč.
Na području Općine Štrigova ima oko 90 kilometara cesta, od čega je 40 kilometara asfaltirano. To je jako dobro s obzirom na veliko područje i konfiguraciju terena, ali nas svaki novi metar asfalta veseli, posebno ljude koji se njime najviše koriste, rekao je Rebernik. Perhoč je dodao da svi putevi nekoga spajaju i nekamo vode, a ovaj vodi u bolju budućnost, doslovno prema Sloveniji i Europi.
U ime žitelja Velikog Kozlovčaka, na naporima sadašnje političke garniture u Općini i Županiji te Županijskoj upravi za ceste zahvalio je Alojz Novak čija je obitelj dala velik osobni doprinos gradnji na koju se čekalo trideset godina. Novak i Rebernik naglasili su i značajan udio novca koji je iz državnih fondova u prvoj fazi gradnje prije nekoliko godina osigurao Vladimir Ivković, predsjednik međimurskog HDZ-a.
U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupile su famozne pjevačice “Stridone”, a program je vodio nezaobilazan turistički djelatnik Josip Mikec.
Ivica Jurgec

Izvor: 2888