Arhiva 08.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

ATRAKCIJE TURISTIČKE ZAJEDNICE U NEDELIŠĆU UZ MESAP

TZO Nedelišće u sklopu 17. Međimurskog sajma poduzetništva MESAP 2015. od 12. do 14. lipnja 2015. godine organiziraju sadržaje koji predstavljaju kulturno-umjetnički dio sadržaja Sajma.

TZ priređuje Izložbu fotografija Međimurske popevke od 1971. do danas, prezentaciju slikara 1. međunarodne likovne kolonije, drvene tiskarske preše i još mnogo zanimljivosti, a sve s ciljem promoviranja bogatih turističkih potencijala općine Nedelišće.

Najveći dio izložbenog prostora je posvećen upravo fotografskim materijalima Međimurske popevke, a Zajednica će izložiti i interaktivnu repliku tiskare koja je nekad djelovala u Nedelišću, sve kako bi publiki upoznali s tiskarstvom iz sredine 18. stoljeća i, prema želji, publici otisli njihov primjerak Decretuma (prve knjige tiskane u nedelišćanskoj tiskari koju je osnovala obitelj Zrinski) ili logotipa TZO Nedelišće.

Uz sve navedeno, priča će se nadopuniti prezentacijom starih zanata s područja općine Nedelišće pa će se tako predstaviti bačvarija Pozvek, kovačnica Gornji Hrašćan i pletenje cekara članica udruga žena, Stari mlinar, Poljoposavec proizvodima od bučinog ulja, a razvoj pčelarstva u Črečanu će prikazati OPG Šardi. Graditeljska škola Čakovec će prezentirati radove svojih učenika.

Izložba se održava za vrijeme trajanja sajma MESAP 2015. u dvorani ATON u koju se ulazi od strane MESAP-a. Radno vrijeme sajma je od petka do nedjelje od 09:00 do 19:00 sati.

 

 

 

Izvor: 3137