Arhiva 17.06.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

Australska veleposlanica Knjižnici Nikola Zrinski darovala knjige o svojoj zemlji

Veleposlanica Australije u Hrvatskoj Beverly Mercer u petak je posjetila Međimursku županiju i Grad Čakovec. Glavna svrha njezina posjeta bila je donacija zbirke knjiga australskih autora bibliobusu Knjižnice “Nikole Zrinski”. Visoku gošću primili su župan Međimurske županije Ivica Perhoč i gradonačelnik Čakovca Branko Šalamon.
Čakovečku Knjižnicu predstavila je ravnateljica Ljiljana Križan. Zahvaljujući na donaciji, rekla je da će knjige o ovoj dalekoj zemlji sigurno među čitateljima biti tražene, a iz njih će naučiti neke nove stvari o Australiji. Beverly Mercer naglasila je da se radi o knjigama australskih autora, pisanim na australskom engleskom sa specifičnim australskim humorom.
Dužnost je preuzela prije otprilike godinu dana, još uvijek obilazi Hrvatsku te je u Međimurju prvi put. Prvi dojmovi veoma su pozitivni, rekla je Mercer. Zahvaljujući na donaciji, župan Perhoč istaknuo je da ga veseli što Australija potencira suradnju i na kulturnom planu. Knjige će moći posuditi korisnici bibliobusa, dakle, doći će pred kućni prag svakog čitatelja u Međimurju, što je vrlo pozitivno. Perhoč je veleposlanicu pozvao i na ponovni radni posjet Međimurskoj županiji.
Osim Knjižnice Nikola Zrinski, australska veleposlanica u Hrvatskoj razgledala je i Muzej Međimurja i središte Čakovca.(dv)

Izvor: 2877