Arhiva 14.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Austrijska veleposlanica u Međimurju

U radnom posjetu Međimurskoj županiji proteklog je petka boravila veleposlanica Republike Austrije u Hrvatskoj Andrea Ikić-Böhm sa suradnicima, dr. Christianom Brawenzom, attacheom za poljoprivredu, te mag. Romanom Rauchom, predstojnikom austrijskog ureda za vanjsku trgovinu. Visoku delegaciju primio je župan Matija Posavec sa svojim zamjenicima, a prezentaciju investicijskog potencijala Međimurja odradili su pročelnica UO-a za gospodarske djelatnosti Vesna Haluga, direktorica REDEA-e Sandra Polanec - Marinović i direktor MENEA-e Mario Klobučarić. Sudeći prema reakcijama na prigodnoj konferenciji za novinare, austrijska delegacija bila je i više nego zadovoljna viđenim. I župan i veleposlanica s mnogo su entuzijazma najavili nove austrijske investitore.
- Međimursku županiju potencijlnim investitorima predstavit ćemo kao onu u kojoj vlada izrazito pozitivna investicijska klima, zaključila je veleposlanica.
Nakon završetka radnog sastanka, veleposlanica Ikić-Böhm u pratnji župana posjetila je gospodarsku zonu u Prelogu i poduzeća Paul Green te Bravariju Štampar u kojima su iz prve ruke mogli čuti iskustva austrijskih investitora i međimurskih izvoznika u Austriju. (vt)

Izvor: 3072