Arhiva 25.01.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Autobus se okrenuo na cesti, prevrnuo i sletio u jarak!

U petak, 20. siječnja, desetak minuta nakon 8 sati u Peklenici je s ceste sletio autobus “Presečki grupe” linijskog prijevoznika na području Međimurja, koji je prometovao na liniji Podturen - Čakovec.
Vozač autobusa je, dolazeći iz smjera Križovca, u blagom desnom zavoju, na nagibu ceste (silaznoj strani laganog “hrpta” kakvi su karakteristični za ceste u ovom dijelu Međimurja) izgubio kontrolu nad vozilom koje se u klizanju zanijelo, okrenulo za 180 stupnjeva i sletjelo izvan kolnika. Pritom je lijevom stranom udarilo u klupu i prometni znak, a autobus se prevrnuo na lijevi bok.
- Već sam bio nadomak stajalištu autobusa, nisam bio u velikoj brzini, a malo sam još zakočio, ali je cesta bila skliska. Autobus se oteo kontroli, okrenuo se prema natrag i onda sletio s ceste - kratko nam je događaj opisao vozač Miroslav Zarić iz Dunjkovca, inače iskusan u ovom poslu, sa stažem od 30 godina.
U autobusu je, srećom, bilo samo četvero putnika, a jedna je putnica, mještanka Podturna stara 77 godina, u prevrtanju zadobila težu tjelesnu ozljedu i zbrinuta je u čakovečkoj Bolnici.
Putnica iz Križovca (52) ozlijeđena je lakše i, nakon što joj je pružena pomoć, puštena je kući. Sretna je okolnost nesreće što se autobusno stajalište nalazi uz nogometno igralište, a nagib ceste na tom je mjestu uređen kao gledalište nogometnog igrališta i autobus se zaustavio na njegovoj “terasi”, prevrnuo se samo na bok. Nesreća je tako završila poprilično sretno (ili “jeftino”). Nasip je inače viši.
Da je autobus dublje pao, prevrtanje bi bilo teže, a putnici i vozač zacijelo bi prošli puno gore. Policija će o ovoj prometnoj nesreći poslati izvješće Općinskom državnom odvjetništvu. Nije sama određivala tko je kriv, a u zapisniku je konstatirala da je kolnik bio sklizak i neposut.

Izvor: 2961