Arhiva 27.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

Automobil okupirale pčele!

Murskosredišćanka Danijela Radiković (41) nedavno je, kao i obično, nešto prije sedam sati parkirala svoj žuti polo u centru Čakovca te krenula na posao u obližnji Dom za starije i nemoćne osobe. Na povratku s posla ugledala je nevjerojatan prizor. Stražnje staklo automobila bilo je prekriveno - pčelama!
- U prvom trenutku nisam mogla dokučiti kakvo je to crnilo na stražnjem staklu, ali kako sam prilazila, vidjela sam da sve vrvi pčelama. Nisam se usudila približiti, već sam u panici nazvala prijateljicu. Pčele su se jednostavno zalijepile za stražnji dio automobila. Prijateljica Dubravka Novak (40) iz Nedelišća rekla mi je nek se smirim i potražim pomoć centra 112. Otrčala sam u obližnji kafić iz kojeg su gosti radoznalo čekali što će se dogoditi. Onda se konobar sjetio gospođe Ivanke Bogdan iz Zebanca koja uzgaja pčele. Ona se ubrzo dovezla, smirila pčele nekom plahtom i namamila ih u košnicu – o nevjerojatnom događaju ispričala nam je Danijela Radiković koja kaže da su još i kod kuće, kad je otvorila stražnji dio automobila, izlazile pčele.
Sretnu što je sve sretno završilo, prijatelji je zadirkuju da mora promijeniti automobil jer privlači kukce, dok drugi kažu da su se pčele jednostavno tu ugnijezdile slijedeći maticu koja je bila među njima.
- Novac za automobil druge boje nemam, a više ni u snu ne bih željela da mi se takvo što dogodi – rekla nam je akterica priče.
Zinka Čižmešija

Izvor: 3035