Arhiva 09.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Automobil u Štrukovcu završio na krovu, prikliještene dvije osobe

 

U Štrukovcu, kod skretanja za Selnicu, u petak poslijepodne došlo je do prometne nesreće. Osobni automobil s dvije osobe, za pretpostaviti je zbog neprilagođene brzine, sletio je s ceste i prevrnuo se na krov. U pomoć su priskočili mještani, a došlo je i vozilo Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, spremno za eventualno rezanje lima i izvlačenje unesrećenih. No osobe su ipak izvučene van bez rezanja automobila te prema prvim informacijama nisu pretrpjele ozljede.

 

Osim ove, do 17 sati zabilježene su još dvije nesreće u Međimurju. Obje su se dogodila u Čakovcu; jedna u Ulici Zrinskih i Frankopana, a druga na parkiralištu kod Galerije Sjever, to jest na izlasku s njega. Kako neslužbeno doznajemo, jedan od sudionika nesreće kod Galerije Sjever je pobjegao s mjesta sudara te se policija tijekom dana raspitivala kod očevidaca.

 

Inače, u međimurskoj policiji jučer poslijepodne bili su zadovoljni, jer vozači su se očito prilagodili uvjetima na cesti pa nije zabilježen veći broj nesreća. 

 

Do 17 sati ni jedna cesta također nije zatvorena za sav promet, iako valja reći da brojne dionice ralicu ili nisu uopće "vidjele", ili pak ih je "posjetila" davno ranije, ujutro. Primjerice, na cesti između Pušćina i Gornjeg Hrašćana ralica je prošla u jednom smjeru u 16.30 sati, dok je druga strana kolnika u tom trenu bila potpuno zametena i neprohodna, s možda i petnaestak centimetara snijega. Također, cestare bi valjalo upozoriti kako većina cesti koje nisu državne ili županijske uopće nema signalizaciju za snijeg (štapove), koji se na cestama izjednačio sa snijegom u poljima te se vozi po sjećanju.

 

Za kamionski promet zatvorene su dionice državnih cesti u Međimurju (od Čakovca prema Varaždinu, Trnovcu, Murskom Središću i Goričanu), kao i autocesta. Slovenci i dalje ne puštaju teretna vozila u "deželu".

Izvor: 3119