Arhiva 07.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Balogu Županija donirala računalo

Obitelj Suzane Ignac i Marka Baloga iz Kotoribe ima petero djece, od kojih je dvoje s posebnim potrebama. Iako ih život nije mazio, ne odustaju od cilja da im osiguraju normalno školovanje te stvore šanse za uspjeh kakve imaju njihovi vršnjaci.
Najstariji Emanuel nedavno je bio na desetoj u nizu operaciji srca kojom mu je izvađen pacemaker. Ovaj jedanestogodišnjak pohađa 4. razred Osnovne škole Jože Horvata Kotoriba, a u želji da mu olakšaju učenje i rad, roditelji su se Međimurskoj županiji obratili molbom za doniranje rabljenog računala.
Prepoznajući nastojanja roditelja da djeci, unatoč neimaštini, osiguraju normalan život, Međimurska županija odlučila je Emanuelu pokloniti prijenosno računalo. U četvrtak mu ga je uručila zamjenica župana Sandra Herman koja je tom prilikom rekla da je udovoljavanje ovoj molbi shvatila kao obvezu jer se svoj djeci koja žele učiti i školovati se moraju omogućiti isti uvjeti. Kako roditelji zbog svoje financijske situacije to objektivno ne mogu, prijenosno računalo osigurala je Županija.
Zahvaljujući na poklonjenom računalu, Emanuel je rekao da mu ono mnogo znači te da će ga iskoristiti za rad i učenje.

Izvor: 3071