Arhiva 25.05.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Barbara Brežnjak i Karlo Šardi najmaturanti

Prošlotjedni utorak bio je posljednji dan maturantskog veselja, a zaključen je proglašenjem najmaturantice, najmaturanta i najoriginalnijeg razreda u osmoj po redu akciji Policijske uprave međimurske Coolijada 2011. Gotovo tisuću dvjesto maturanata prodefiliralo je Čakovcem u mimohodu koji je u 14 sati krenuo od Ekonomske i trgovačke škole. Prije toga, preloški su srednjoškolci u prijepodnevnim satima prošetali Prelogom i time gradu dali na živosti.
Središnja šetnja centrom Čakovca završila je na istočnoj strani Sportsko-rekreacijskog centra Mladost na kojem je tik prije 18 sati održano proglašenje najmaturanata. Kako je već poznato, do imena maturanata koji su dobili predznak “naj” došlo se glasanjem putem kupona objavljenih u našem tjedniku i sms-a.
Stotine i stotine glasova otišlo je brojnim maturantima, a najviše su ih dobili Štrigovčanka Barbara Brežnjak, učenica 4.b razreda Gimnazije Čakovec, i Karlo Šardi iz Štrukovca, učenik 4.k razreda čakovečkog ETŠ-a. Barbara je dobila 123, a Karlo 150 glasova.
Najmaturantica i najmaturant kao nagrade su primili notebooke Lenovo i ruksake te ulaznice za cjelodnevno kupanje u Toplicama sv. Martin, a uručio im ih je župan Ivica Perhoč koji je maturantima poželio puno uspjeha pri upisu na fakultete i u životu općenito. Nagrade za maturante osigurali su sponzor i gradovi Mursko Središće i Prelog.
Najoriginalniji razred po svojoj uniformi bio je 4. thk iz Srednje škole Prelog koji je kao nagradu dobio cjelodnevno kupanje na Gradskim bazenima Čakovec.
- U odnosu na prijašnje godine, sada smo imali velik broj glasova kod nekolicine maturanata. Inače su u pravilu dva, tri imena “stršala” po velikom broju glasova, a ovaj je put čak desetak imena dobilo po 80 i više glasova - kaže nam Marijan Mandlin iz Policijske uprave međimurske.
Bez remećenja javnog reda, ali s puno promila
Vrijeme između mimohoda i proglašenja kod istočne tribine SRC-a Mladost srednjoškolci su ispunili svirkom vlastitih bendova, a potom autobusima krenuli put Domašinca i tamošnje diskoteke Šampion, u kojoj se tradicionalno okupljaju, te prema Nedelišću i tamošnjoj dvorani Mesap u kojoj je diskoteka Maraton priredila koncert Mambo Kingsa. Velika većina maturanata pohodila je Šampion.
- U Šampion je stiglo trideset autobusa, od kojih četrnaest iz Varaždina s njihovim maturantima. Neki su autobusi u dvije, tri ture vozili maturante iz Čakovca. Značajno manji broj otišao ih je u Nedelišće na koncert. Na žalost, svjedočili smo izrazitoj prisutnosti alkohola kod mladih i velikom broju ispumpavanja kod Hitne medicinske pomoći, ali težih incidenata nije bilo - ističe, među ostalim, M. Mandlin.
Na Mesapu je jedan maturant zadobio lakše tjelesne ozljede zbog svađe i naguravanja u kojem je razbijeno staklo na jednima od vrata. U razgovoru s predstavnicima Policijske uprave saznajemo da tijekom tjedna u kojem su se maturanti okupljali i veselili na javnim prostorima također nije bilo značajnijih ekscesa. Primijećeno je, međutim, da su u te dane Čakovec i njegovu okolicu pohodili maturanti iz Varaždina te su lošim ponašanjem odskakali od ovdašnjih srednjoškolaca.
Aleksandra Ličanin
Snimio D. Lesar

Izvor: 2926