Arhiva 11.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

‘Besplatna’ vojarna koštat će nas 15 milijuna kuna!

MINISTAR OBRANE BRANKO VUKELIĆ U MEĐIMURJU

Međimurskoj županiji ostaje obveza financiranja izgradnje 7 vojnih skladišta u iznosu od 15 milijuna kuna, što je posljedica dogovora bivše županijske vlasti s Vladom RH o ustupanju objekata bivše čakovečke vojarne i poligona Županiji.
Potvrdio je to i ministar obrane Branko Vukelić proteklog petka, za vrijeme radnog posjeta Međimurskoj županiji. Ministar Vukelić došao je u pratnji Darka Polanca, ravnatelja Uprave za materijalne resurse MORH-a, Velimira Anića, načelnika Službe za nekretnine, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Gorana Grošanića, načelnika Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a, i Damira Terzića, vojnog savjetnika u kabinetu ministra. Jaka ekipa Ministarstva sugerirala je da ćemo možda moći donijeti vijesti o eventualnom smanjivanju obveza jer na njihovo “brisanje” nije se računalo.
Ovako, možemo potvditi samo da je obveza izgradnje djelomično prolongirana za bolja vremena, da je umjesto deset predviđenih skladišta (za što je na poništenom javnom natječaju postignuta cijena od 28 milijuna kuna) MORH pristao na izgradnju njih sedam, drugačijeg tipa od ranije predviđenih, ali i da će se cijena izgradnje kretati u visini od oko 15 milijuna kuna. Vukelić je demantirao da je jedino Međimurska županija na ime “poklonjenih” vojnih objekata dužna dati nešto za uzvrat, mora to i Grad Split, a spominjan je i Varaždin.
Domaćini visokoj delegaciji bili su župan Ivica Perhoč, zamjenik Matija Posavec i pročelnica za gospodarstvo Vesna Haluga. Susret je, unatoč pomalo razočaravajućem rezultatu razgovora vezanom uz preuzimanje bivše vojarne, ocijenjen uspješnim, uz najavu sudjelovanja međimurskih poduzeća u poslovima s MORH-om. Spomenuti su Čateks, Vajda i Šestan-Busch iz Preloga kamo se delegacija Ministarstva uputila nakon razgovora u Županiji.
V.Trstenjak

Izvor: 2863