Arhiva 17.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

BICIKLIST POGINUO POD AUTOMOBILIMA

U nedjelju, 13. prosinca u Strelcu se dogodila još jedna u nizu tragedija na našim cestama. Ovaj put je život izgubio vozač bicikla, i to u osobito strašnom spletu okolnosti. Oko 17.15 sati vozač osobnog automobila, 49-godišnjak iz Novakovca, u kočenju je odostraga udario u bicikl kojim se vozio Zvonko Drvenkar (64) iz Držimurca. Vozač iz Novakovca vozio je prebrzo u uvjetima slabije vidljivosti, već je pala noć, kako se konstatira u policijskom izvješću. Bio je i pod nedopušteno visokim utjecajem alkohola od 0,98 promila. I bicikl je bio tehnički neispravan, bez stražnjih svjetala.
To je pridonijelo slabijoj uočljivosti na prometnici koja nema pješačko-biciklističke staze, pa se biciklist kretao kolnikom. Zbog udara je biciklist podignut na poklopac motora i prednje vjetrobransko staklo, a zatim odbačen ulijevo, pa je pao na traku za promet iz suprotnog smjera. Prvo je u bicikl, a zatim u tijelo biciklista podvozjem udario osbni automobil (reg. oznaka ČK 237-ES) kojim je iz smjera Držimurca upravljao 25-godišnjak iz Piškorovca. I on je vozio brzinom neprilagođenom smanjenoj vidljivosti. Nesretni biciklist nije imao nikakvih šansi, preminuo je na mjestu nesreće.
U vremenu od 17.45 do 21.40 sati ova je cesta bila zatvorena za promet. Očevid nesreće obavila je istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu. Nad tijelom tragično stradalog biciklista u ponedjeljak je provedena obdukcija koja treba pomoći u rasvjetljavanju pitanja što je bio neposredan uzrok smrti budući da je tragično preminuo biciklist bio dva puta udaren.
Puna kvalifikacija događaja, odnosno odluka o tome hoće li se i protiv koga Općinskom državnom odvjetništvu predlagati kaznena odgovornost uslijedit će nakon provedenih vještačenja. Zvonko Drvenkar petnaesta je smrtna žrtva u prometu na međimurskim cestama ove godine, a već treća u tragičnom nizu u posljednja tri tjedna.
Snimio D.Lesar

Izvor: 2851