Arhiva 11.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Bivša HNS-ovca Sandra Herman ostaje zamjenica župana

Svi HNS-ovi načelnici međimurskih općina, osim dvojice opravdano odsutnih, i saborski zastupnik Dragutin Glavina, pojavili su se proteklog utorka na konferenciji za novinare koju je povodom izlaska potpredsjednice Sandre Herman iz stranke održao Matija Posavec, predsjednik ŽO-a HNS-a Međimurske županije. Svojim pojavljivanjem, ugledni HNS-ovci trebali su potvrditi jedinstvo stranke i stvoriti dojam kako se, nakon najava bivše potpredsjednice Sandre Herman da će predvoditi inicijativu za osnivanje nove Čačićeve stranke u Međimurju i njezina pozivanja vodstva HNS-a na odgovornost zbog lošeg rejtinga HNS-a, ništa dramatično ne događa. - Nakon što je istupila iz HNS-a, Sandra Herman rekla je da želi ostati na poziciji zamjenice župana i ja joj to ne mogu, niti u ovom trenutku želim, zabraniti s obzirom da je zamjenica izabrana na neposrednim izborima. To ovisi isključivo o njoj - u kolikoj će mjeri i koliko kvalitetno raditi posao zamjenice župana, a ono na što upozoravam je da se bilo kakva javna dužnost ili funkcija ne smiju zloupotrebljavati.
Zbog toga i kao župan i kao predsjednik stranke od svih koji su na javnim funkcijama očekujem maksimalnu predanost poslu jer ovo je preozbiljno vrijeme da bismo mogli tolerirati bilo kakva strančarenja i zakulisne igre s bilo čije strane, izjasnio se predsjednik međimurskog HNS-a Matija Posavec. Na pitanje hoće li svojoj bivšoj stranačkoj zamjenici oduzeti ovlasti koje ima kao zamjenica župana, Posavec je odgovorio nječno.
- U međimurskom HNS-u nitko nije i nitko neće biti kažnjen zbog svojih riječi i svojih postupaka i iza svakog našeg člana i dužnosnika stajali smo i kad su ti istupi bili “granični”. Tako smo se ponašali i kad je u pitanju bila potpredsjednica Herman. Ona je izabrala svoj politički put i mi to poštujemo, želim joj sreću, no, nitko nikada neće biti iznad sustava i pravila te zacrtanih ciljeva za koje smo dobili mandat od naših građana, pa tako niti gospođa Herman.
Upitan hoće li zbog “mlakog stava” prema svojoj zamjenici biti “špotan” iz Zagreba, Posavec je potvrdio da je gotovo svakodnevno u kontaktu s predsjednicom stranke Vesnom Pusić, ali ne zbog Sandre Herman, nego zbog velikih projekata koji su pred realizacijom.
- Međutim, niti sam dopuštao, niti ću dopustiti da se bilo tko iz Zagreba miješa u rad ove županijske organizacije i tražit ću da se poštuju naše odluke i odluke predsjedništva te da se, prije svega, poštuju naši izborni rezultati, najbolji u Hrvatskoj. Dokle god će tako biti, bit će sve u redu. Do sada nije bilo pritisaka da se nešto mora ovako ili onako napraviti. Možda bi ih i bilo, ali ja u startu nisam dopuštao da se bilo tko miješa u naše odluke, rad i postavljanje organizacijske i kadrovske strukture, poslao je Posavec poruku i u zagrebačku centralu, ali uz davanje jasne podrške trenutnom stranačkom vodstvu.
Kako je sam istaknuo u nekoliko navrata, vrata HNS-a otvorena su svima, i ulazna i izlazna, a kakvo je stvarno stanje na terenu u Međimurju, a vezano uz rejtinge pojedinih političkih opcija, pokazat će skora analiza ankete koja je posljednjih tjedana provođena u međimurskim općinama i gradovima.
Nitko od prisutnih HNS-ovaca, a bili su tu načelnici Zvonimir Taradi, Franjo Bukal, Višnja Ivačić, Zdravko Mlinarić, potpredsjednik Vladimi Peršić i saborski zastupnik Glavina, nisu na konferenciji prozborili niti riječi, a jedan od njih neformalno potvrdio nam je da je bio “pristojno pozvan i da se pristojno odazvao pozivu predsjednika Posavca i ništa više od toga”.
V.Trstenjak

Izvor: 3076