Arhiva 21.04.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

BOJAN JAMBROŠIĆ U KAMPANJI PROTIV POKUSA NA ŽIVOTINJAMA

Ovih dana nam Bojan Jambrošić s velikih plakata i svijetlećih reklama, s bijelim kunićem u naručju, šalje poruku “Budite bolji od okrutnosti”. Čakovčanin koji nas je već osvojio pjesmom i pojavom već je angažiran u kampanjama posvećenima djeci, a sada se priklonio i onoj Udruge Prijatelji životinja koncentriranoj na borbu protiv pokusa na životinjama.
U dvanaest hrvatskih gradova - Čakovcu, Dubrovniku, Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Vinkovcima, Zadru i Zagrebu 8. travnja postavljeni su plakati s Bojanovim likom, kao dio kampanje koja želi skrenuti pozornost na okrutnost vivisekcije - pokusa na životinjama.
- Ne mogu vam reći koliko sam ponosan na sudjelovanje u kampanji Prijatelja životinja jer, ne samo da sam istomišljenik u ovom plemenitom cilju, već i sam imam psa Binga kojeg svi u obitelji obožavamo.
Bez razmišljanja sam prihvatio poziv za sudjelovanje u akciji koja želi produbiti svijest građana o tome da je mučenje i ubijanje životinja u svrhu laboratorijskih pokusa nepotrebno, osobito danas, kada postoje brojni alternativni načini testiranja. Pozivam sve da kupuju samo proizvode koji nisu testirani na životinjama i svojim primjerom pokažu suglasnost s ovim tezama. To je mali korak za veliku stvar - kaže za list Međimurje Bojan Jambrošić.
Na Internet stranicama www.prijatelji-zivotinja.hr građani mogu steći uvid u bijelu listu koja je sinonim za popis tvrtki koje svoje proizvode i njihove sastojke ne testiraju na životinjama.
Bijela lista bit će dostupna javnosti i na novom letku s Bojanovim likom, posebno tiskanom za ovu kampanju.
A. Ličanin

Izvor: 2869