Arhiva 12.07.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Bojan Ružić podnio ostavku u Zajednici sportova Međimurja

Ukazivao sam na nepravilnosti i nezakonitosti, no, Mati Kljajiću je kriterij - podobnost umjesto poštenja!

»Poštovani gosp. Mato Kljajić, već duže vremena nezadovoljan sam radom Zajednice, i tijekom prethodnog mandata, u kojemu ste Vi bili dopredsjednik, kada sam u više navrata ukazivao na nepravilnosti. Osobito se to odnosilo na rad glavnog tajnika Saše Fegeša: trošenje sredstava Zajednice za izbornu kampanju, neuplaćivanje sredstava od organizacije humanitarne utakmice za Sandru Paović i niz drugih nepravilnih, pa čak i nezakonitih radnji, za koje je u 4 godine mandata dobio dvije opomene pred otkaz. Da Vas podsjetim da smo upravo ja i članovi tadašnjeg Nadzornog odbora Zajednice bili ti koji smo na sjednicama Izvršnog odbora inzistirali na odgovornosti tajnika i odgovarajućim sankcijama.
Mislio sam da će Vašim izborom za predsjednika Zajednice (što sam, na žalost, i ja podržao) stvari krenuti nabolje. No, već izbor, odnosno reizbor tajnika pokazao je da su Vaše najave novog smjera bile čista demagogija. Na natječaj glavnog tajnika javio sam se s nakanom da svojim iskustvom i znanjem pomognem u radu Zajednice i otklanjanju nepravilnosti. Podsjećam da u tri mandata za redom volonterski obnašam dužnost predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca, tajnika županijskog i regionalnog teniskog saveza, a za svoj rad primio sam više priznanja, među ostalim, i priznanje županijske Zajednice sporta.
Svjestan sam da živimo u društvu u kojem se, na žalost, preferira pripadnost određenoj stranci ili interesnoj skupini, umjesto poštenog rada i odgovornosti. No, vjerovao sam da izbor tajnika županijskog Saveza ipak ne podliježe takvim kriterijima i da su primarni i mjerodavni interesi sporta u Županiji u cjelini. U tom slučaju ne bi moglo biti mjesta za nastavak suradnje s onima koji su postupali u korist nekih drugih interesa. Budući da odluka o izboru tajnika ukazuje suprotno, očito je da su, ipak, i u županijskoj Zajednici sportova prevagnuli neki drugi kriteriji. Raspodjela sredstava Međimurje-Plina koja je predložena na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora Zajednice također je jasno pokazala da će se sredstva dijeliti po ključu podobni - nepodobni a ne po sportskim kriterijima.
S obzirom na sve iznijeto, mogu jedino zaključiti da će daljnji rad Izvršnog odbora Zajednice funkcionirati po principu interesne skupine, bez mogućnosti realizacije ma koliko korisnih i vrijednih prijedloga ako oni istoj ne odgovaraju te ne vidim smisla za svoje daljnje sudjelovanje u radu takvog izvršnog odbora.«
Bojan Ružić

Izvor: 2985