Arhiva 26.10.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Borba za direktorsku fotelju u Međimurje-plinu

Na raspisan javni natječaj za izbor novog direktora Međimurje–Plina javilo se četvero kandidata - sadašnji direktor Vladimir Ivković, Nenad Hranilović, Radovan Damjanović i Martina Šalamon. Nakon što je Nadzorni odbor otvorio pristigle prijave, pokazalo se da je kompletna jedino ona Vladimira Ivkovića, dok su ostala tri potencijalna kandidata “zaboravila” priložiti dokumentaciju iz koje bi trebalo biti vidljivo imaju li iskustva na rukovodećim radnim mjestima. Nadzorni odbor odlučio je kandidatima dati vremena da svoje ponude dopune, a nakon što to učine, NO će izabranog kandidata za direktorsku fotelju predložiti Skupštini poduzeća koja ima zadnju riječ. Skupštinu Međimurje–Plina čine predstavnici općina i gradova, suvlasnika u Međimurje–Plinu, svaki s određenim brojem glasova, sukladno vlasničkim udjelima.
Koga će NO predložiti Skupštini, u ovom je trenutku itekako važno jer će se na tome pokazati snaga i vjerodostojnost župana Ivice Perhoča, koji je ujedno i predsjednik Međimurje–Plina, i to u ime Grada Čakovca – pa mora zastupati interes Grada, te gradonačelnika Čakovca Branka Šalamona. Naime, kako saznajemo, gradonačelnik Šalamon protivi se da Ivković (predsjednik međimurskog HDZ-a) ostane na poziciji direktora Međimurje-Plina, bez obzira na stručnost, dok Perhoč uopće ne želi raspravljati o stranačkoj pripadnosti kao uvjetu za bilo koji posao.
Perhoč se u svojstvu župana već nekoliko puta javno potužio kako dobiva udarce sa svih strana zbog odabira kadrova mimo stranačkih ključeva i političkih kadroviranja, ali i rekao da od toga neće odustati. Šalamon ne želi da predstavnici Grada (uz Perhoča kao predsjednika, Grad Čakovec ima i zamjenika predsjednika Nadzornog odbora) podrže HDZ-ovca Ivkovića. Hoće li Perhoč ovaj put popustiti, vidjet će se nakon što se prijedlog kandidata nađe na skupštini, a bude li to Ivković, bit će to ujedno i poraz za Šalamona za kojeg još nije jasno za koga “druka”. Za zamjenika gradonačelnika u prošlom mandatu i gradskog pročelnika, HNS-ovca Hranilovića, ili za svoju nećakinju Martinu Šalamon, ili za Damjanovića? No, i na Skupštini se mogu stvari drugačije rasplesti... U svakom slučaju, tijekom nekoliko tjedana trebala bi biti završena procedura izbora, a Ivkoviću mandat traje do kraja veljače iduće godine.
V.Trstenjak

Izvor: 2948