Arhiva 24.12.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Božićna čestitka gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača

Povodom predstojećeg Božića, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, građankama i građanima uputio je čestitku u kojoj stoji:

 

"Poštovane građanke i građani!

 

Prosinac je vrijeme kad rezimiramo godinu na izmaku te s vjerom i nadom gledamo u onu koja dolazi. Dvanaesti mjesec je i doba radosnog iščekivanja Isusuovog rođenja, koje nama vjernicima, ali i svima ljudima navještava nadu i spasenje. Doba je to godine kad se okupljamo u svojim domovima, te na našu djecu prenosimo sve o važnosti obitelji, ljubavi i vjere. Time Božićno vrijeme dobiva pun i zaokružen smisao, kao najava dolaska Spasitelja i boljih vremena.

Zajedništvo, podrška i razumijevanje kakvo jedimo možemo dobiti unutar naših obitelji, najvrjedniji su od svega i daju smisao našim životima, a Božić kao najveći obiteljski blagdan prava je prilika da iskreno zahvalimo svojim bližnjima za svu ljubav i vjeru koju dobivamo cijele godine.

Želim da ovakav doživljaj Božića prenesemo na naše najmlađe, da i njima ovo doba godine jednom bude vrijeme zajedništva, ljubavi i suosjećanja. Siguran sam da će im to pomoći da izrastu u vrijedne i dobre ljude koji će pridonijeti našem zajedničkom boljitku.

Posljednji mjesec u godini doba je i kad se više nego inače okrećemo svojim obiteljima i prijateljima, ali i pomažemo potrebitima. Danas takvih oko nas, na žalost, ima sve više, te je naša ljudska dužnost da im pomognemo. To nas čini bogatijima  i ispunjenima, a iskustvo me naučilo da se sve dobro što učinimo – dobrim i vraća.  

Poštovani sugrađani, želim Vam da božićne blagdane provedete u krugu svojih najmilijih, da ovaj Božić proslavite u miru i sreći! 

Sretan i blagoslovljen Božić!"

Izvor: 3113