Arhiva 15.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Branitelji u Kninu i Čavoglavama

Skupina hrvatskih branitelja s područja Međimurske županije, u organizaciji Ministarstva branitelja RH, u ponedjeljak, 5. kolovoza posjetila je Knin.
Nakon posjeta znamenitoj kninskoj tvrđavi, branitelji su imali priliku čuti budnicu koja je odzvanjala ulicama Knina, a sudjelovali su i u ceremoniji podizanja državne zastave na kninskoj tvrđavi i u organiziranom mimohodu pripadnika oružanih snaga, policije, braniteljskih udruga i državnog vrha.
Nakon mimohoda, polagali su vijence i palili svijeće ispred spomenika hrvatske pobjede Oluja ‘95 na glavnom kninskom trgu na kojem je potom održana i svečana središnja proslava povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.
Po završetku svečanosti u Kninu, autobus s međimurskim braniteljima krenuo je put Čavoglava, na spektakularan koncert Marka Perkovića Thompsona i prijatelja – Miroslava Škore, Mate Bulića, Slavonija banda i klape Luna, na kojem se okupilo 80 tisuća ljudi iz cijele Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine.

Izvor: 3042