Arhiva 07.01.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

U 2010. godinu ulazim s nadom i lijepim uspomenama

BRANKA PRIŠLIĆ: S modnih pista pred TV kamere

Nedelišćanku Branku Prišlić mnogi pamte po naslovu Miss Međimurske i Varaždinske županije koji je osvojila 2000. godine, a potom i onaj prve pratilje Miss Alpe Adria International četiri godine kasnije. Kao manekenka, svoje je prve korake napravila u čakovečkoj agenciji Vivona kojoj je i danas lojalna, a nakon naslova jedne od najljepših Hrvatica, nizali su se i poslovi modela.
Sklonost modi i dizajnu Branku je odvela na Tekstilno-tehnološki fakultet na kojem je apsolvent. Novi poslovi, osobito uloga televizijske voditeljice na OTV-u, donekle su usporili ispunjavanje njezinih studentskih obaveza, no 28-godišnja Nedelišćanka tvrdi da će ih obaviti.
- Ostao mi je jedan ispit i dat ću ga jer ne kanim ostaviti fakultet neriješenim. U međuvremenu sam upisala Učilište Experta jer se želim preorijentirati na nešto drugo.
Koji ste smjer upisali u Experti?
- Želja mi je da što kvalitetnije radim posao televizijske voditeljice kojim se sada bavim, a vrlo je zahtjevan, i zato sam odlučila završiti Učilište Experta.
Upisala sam dva smjera - za menadžera u odnosima s javnošću i voditelja u elektroničkim medijima. Imala sam čast učiti od najboljih, koji su mi i osobni uzori u tom poslu, primjerice od Helge Vlahović, Jasmine Nikić, Mirjane Hrge, Tomislava Jelinčića, Nede Čurčić, Dunje Lakuš.
Vratimo se trenutak na Vaše početke. U prvi plan došli ste zahvaljujući izgledu, no spretno ste to iskoristili.
- Moja matična agencija je Vivona u Čakovcu. Tu sam s 18 godina počela učiti manekenstvu. Prije toga bila sam članica Čakovečkih mažoretkinja, a glavna koreografkinja bila mi je Karmen Kovačević Jambor. Upravo me ona uvela u svijet manekenstva i imala velik utjecaj na mene kao osobu kakva sam danas, na čemu sam joj od srca zahvalna. Naša suradnja i prijateljstvo traju 15 godina.
Prijavila Vas je i na izbor Miss mažoretkinja.
- Bilo je to 2000. godine. Izbor se održavao u Cavtatu. Nisam imala baš nikakvih očekivanja. Kad sam proglašena pobjednicom, bila sam i zatečena i radosna. Iste godine pobijedila sam i na izboru za Miss Međimurske i Varaždinske županije te time dobila mogućnost predstavljanja našeg kraja na izboru za Miss Hrvatske.
Vrata zvana Alpe Adria
Ipak, lenta koja Vam je osigurala značajniju zamijećenost u javnosti je ona s izbora Miss Alpe Adria.
- To je bilo 2004. Proglašena sam prvom pratiljom Miss Alpe Adria Hrvatske, a potom sam u Opatiji osvojila naslov prve pratilje Miss Alpe Adria International i bila najbolje plasirana Hrvatica na tom izboru u posljednjih nekoliko godina. Lenta mi je donijela i priznanje koje mi je najdraže - moje Općine Nedelišće - za poseban doprinos promociji općine iz koje dolazim i koju uvijek rado spominjem.
Ovim izborom otvorila su Vam se neka nova vrata.
- Točno, zagrebačka agencija Casper ponudila mi je suradnju i potpisala sam ugovor s Dubravkom Golubić Krpan. To je jedina agencija u Zagrebu koju smatram profesionalnom, a osigurala mi je puno poslova vezanih uz manekenstvo i angažmane hostese. Tek neki od poslova koje sam radila u posljednje vrijeme su reklama za Pan pivo, Faks helizim, FINA-u. Radila sam i za kataloge, sudjelujem u spotovima.
Ovo posljednje radili ste sa Žigom, Eminom Arapović, s kime još?
- S rock pjevačicom Eminom Arapović dijelim stan u Zagrebu i dobre smo prijateljice. U njezinom sam spotu za pjesmu Jingle Bells, zatim Žiginom Ružica si bila, a snimala sam i s Malehookers spot za Zagrebačko zlo.
TV, OTV, ČKTV
Kronološki, evo nas kod Vašeg posla na televiziji. Recite nam o počecima na OTV-u.
- U televizijske sam vode zaplovila 2005. Na OTV-u sam prvo počela raditi glazbene emisije uživo, Hrvatsku top-listu i, meni omiljenu, stranu rock top-listu, što sam radila četiri godine.
Sada radite emisije o uređenju interijera i umjetnosti.
- To radim od 2008. godine. Emisija Dom2 je o uređenju interijera i eksterijera, uređuje je Ana Boban, a Obzor specijaliziran za umjetnost uređuje Mišo Labudović. Obje se emisije mogu gledati i na Čakovečkoj televiziji. Pripremam se za rad na još jednoj emisiji, ali neka to ostane moje malo iznenađenje do prvih dana 2010.
U kojem se poslu vidite u budućnosti?
- Voljela bih raditi kao voditeljica u zabavnom programu, osobito glazbenom dijelu. Kad bih baš mogla birati, bila bi to emisija o rock glazbi.
Što ćete s diplomom TTF-a?
- Njome ću se jako ponositi iako ne vjerujem da ću raditi u struci. Stanje u hrvatskoj tekstilnoj industriji svakome je poznato, bojim se da za mene u njoj nema budućnosti.
Buđenje u Congu
Kako izgleda Vaš radni dan?
- Hm, jeste sigurni da želite znati (osmijeh)? Dižem se oko 7, uredim se i tek onda slijedi razbuđivanje u mom omiljenom kafiću u Maksimiru, Congo. Nakon toga odem do fakulteta, pa na frizuru. Slijedi snimanje emisije Dom2, nakon toga snimanje Obzora i potom idem kući na odmor ili učenje. Večer volim provesti doma, uz neku knjigu ili film, naravno, ako nema nekog dobrog koncerta ili obaveza vezanih uz učenje. Spavati obično idem oko 1 iza ponoći.
A slobodno vrijeme?
- Najradije ga provodim s prijateljima i prijateljicama s kojima volim odlaziti na žestoke rock koncerte i izložbe. Ukoliko ostajem doma, onda najradije čitam. Trenutno sam na Emocionalnoj inteligenciji Daniela Golemana, a zadnji film koji sam gledala je 96 sati. Vikendom odradim ono što kroz tjedan ne stignem, s tim da nedjeljom pospremam stan. Najviše me veseli kad dođem doma u Nedelišće, k roditeljima i bratu Elvisu. Nađem se s prijateljima, volim izaći, zabaviti se.
Po čemu ćete pamtiti 2009. godinu?
- Po dragim ljudima koje sam upoznala, a zauzeli su posebno mjesto u mom životu i omogućili mi da s prekrasnim uspomenama i nadama krenem u 2010. godinu.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 2854